Hirmondo
Hirdetés
Hirdetés

Az olimpia szellemében

Az olimpia szellemében Sport

Tegnap a szlovákiai Besztercebányán megkezdődött a 16. Európai Ifjúsági Olimpiai Fesztivál (European Youth Olympic Festival, EYOF), amely július 30-ig tart. A 14–18 éves korosztály multisport-rendezvényét kétévente két alkalommal (nyáron és télen) rendezik meg.

Hirdetés
Hirdetés

A besztercebányai eseményen az oroszok, fehéroroszok nélkül 48 ország közel 3000 versenyzője vesz részt. Románia 93 sportolót indít az egyhetes nyári fesztiválon, akik 8 sportágban méretkeznek meg (atlétika, országúti kerékpár, torna, kézilabda, úszás, judo, tenisz és röplabda). A Nagy Mózes Sportklub többszörös bajnok cselgáncsozója, a sepsiszentgyörgyi Balogh Hanna is a román válogatottat erősíti, illetve a román küldöttség kézilabdacsapatába a Sepsi-SIC három kézilabdázója is bekerült: Andra Banu, Delia Rău és Ioana Pavăl kapus, de a kézilabda-szakosztály gyógytornásza, Vlad Nițoi is elutazott a helyszínre. A román válogatott (U17) az A-csoportban szerepel Dániával, Szlovákiával és Magyarországgal. Magyarországot egyébként 9 sportágban közel 100 fiatal sportoló képviseli (atlétika, judo, kézilabda, kosárlabda, tenisz, tollaslabda, torna, országúti kerékpár és úszás).

A nyári fesztivál tíz olimpiai sportágból áll: torna, atlétika, kosárlabda, kerékpározás, kézilabda, judo, úszás, tenisz, röplabda és tollaslabda.

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük