Hirmondo
Hirdetés
Hirdetés

RÖVIDEN

Testvérszurkolókat érdekelhet …

A Román Labdarúgó-szövetség kisorsolta a 2. Liga alapszakaszának mérkőzéseit. Összesen 19 forduló lesz, a mezőnyben mindenki mindenkivel játszik, az szerencse vagy balszerencse dolga, hogy melyik csapattal kell saját pályán és melyikkel idegenben játszani. Az alapszakasz után az első 6 csapat a felsőházban, a többiek két csoportban az alsóházban folytatják.

A korábbi évek tapasztalatából ítélve, Háromszékről, sőt mondhatni a Sepsi OSK szurkolói gárdájának köreiből is szoktak néha „átlátogatni” focirajongók az FK Csíkszereda mérkőzéseire. Főleg ilyen meggondolásból közöljük az FK bajnoki sorozatának menetrendjét, ezáltal egyben a 2. Liga húsz csapatát is felsoroljuk.

Az augusztus 6-i rajt napján az FK Csíkszeredának Kolozs megyében, az Unirea Dés otthonában lesz bajnoki mérkőzése. Ezek után az alábbi ellenfelek következnek a négy hónap leforgása alatt: a Concordia Chiajna (otthon), CSA Steaua (idegenben), Gloria Buzău (o), Unirea Slobozia (i), Minaur Nagybánya (o), Ripensia Temesvár (i), Metaloglobus Bukarest (o), CSM Slatina (i), FC Brassó (i), CS Dumbravita-Újszentes (o), Politehnica Iasi (i), CS Dinamo 1948 (o), Unirea Konstanca (i), CSC Sellenberk (o), Politehnica Temesvár (i), Progresul Spartac Bukarest (o), Otelul Galac (i), Viitorul Pandurii Tg.Jiu (o). Az FK Csíkszereda célkitűzése a felsőházi rájátszást jelentő 1-6. helyek egyike. (bl)

Aranyos magyar kardvívók

A Battai Sugár, Pusztai Liza, Szűcs Luca, Katona Renáta négyes a franciák legyőzésével megnyerte a Kairóban zajlott vívó-világbajnokság női kard csapatversenyét. A magyarok a fináléban fantasztikus teljesítménnyel 45–40-re gyűrték le Franciaország válogatottját. A magyar válogatott az üzbégek, a bolgárok, az olaszok és a spanyolok legyőzésével jutott be a döntőbe. A női kardozók a magyar vívás történetében először nyertek világbajnoki címet. A női kardválogatott a magyar küldöttség harmadik érmét szerezte Egyiptomban. Hétfőn győzött Szilágyi Áron kard egyéniben, majd csütörtökön második lett a Szilágyi, Szatmári András, Gémesi Csanád, Decsi Tamás összeállítású kardcsapat.

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük