Hirmondo
Hirdetés
Hirdetés

Állva hagyta ellenfelét a Sepsi OSK

Állva hagyta ellenfelét a Sepsi OSK Sport

A kánikula sem tudta megállítani a Sepsi OSK-t, amely az európai kupaporondon szerzett csütörtöki szenzációs diadal után (3–1 az Olimpija Ljubljanával az Ekl második selejtezőkörében) a vasárnap déli rekkenő hőségben 4–0-s csapást mért a vendég FC Argeșre a Szuperliga 2. fordulójában. A piros-fehérek legközelebb csütörtökön 20 órától lépnek pályára, a Konferencia Liga visszavágóját játsszák a szlovéniai fővárosban.

Hirdetés
Hirdetés

Cristiano Bergodi vasárnap több helyen is változtatott a kezdőcsapaton, mindössze négy játékos maradt, aki az elejétől játszott a csütörtöki szlovénok ellen 3–1-re megnyert hazai Ekl-mérkőzésen. A 30 fok feletti hőmérséklet rányomta bélyegét a találkozó első felére, a házigazda OSK mezőnyfölényben játszott, azonban komolyabb helyzeteket nem tudott kialakítani. Az első játékrész vége felé a vendégek Denis Ciobotariu ellen szabálytalankodtak tizenegyesgyanús szituációban – majd Andres Dumitrescu és Nicolae Păun is hasonlóképpen járt –, de mivel erre a meccsre „nem jutott” videóbíró, nem lehetett visszanézni a vitatott eseteket. Cristi Bărbuț 20 méterről ráküldött lövését a vendégkapus Alexandru Greab látványosan védte, míg a másik oldalon Dorian Bertrand hagyta ki a ziccert öt méterről.

Szünet után magasabb fokozatba kapcsolt a Sepsi OSK, Tudorie ollózási kísérletét Cestor kézzel állította meg, Viorel Flueran játékvezető befújta a büntetőt – ehhez nem kellett VAR –, amit Cosmin Matei magabiztosan értékesített (1–0). A vezető gól után vérszemet kaptak Cristiano Bergodi tanítványai, nemsokára megduplázták előnyüket, Marius Ștefănescu pontos szabadrúgását követően Bogdan Mitrea fejelt a kapuba (2–0). Néhány perccel később maga Ștefănescu is feliratkozott a gólszerzők listájára, Matei nagyszerű indítását továbbította hálóba (3–0). Az FC Argeș kontrákkal próbálkozott, Ișfan lövései azonban veszélytelennek bizonyultak. A véghajrá is tartogatott izgalmakat, tíz perccel a rendes játékidő vége előtt a cserék megszerezték a negyedik találatot is: Damașcan ugyan a kapufát találta el, de a kipattanót Golofca betuszkolta a gólvonalról túlra (4–0). Arról, hogy ez maradjon a végeredmény, Niczuly gondoskodott, aki nagyot mentett Ișfan újabb lövésénél. Magabiztosan nyert a Sepsi OSK és megszerezte első győzelmét az idei bajnokságban, a szentgyörgyiek legközelebb vasárnap 18.30-tól az újonc Petrolul Ploiești vendégeként mérkőznek.

Labdarúgó Szuperliga, alapszakasz, 2. forduló: Sepsi OSK–FC Argeș 4–0 (0–0). Sepsiszentgyörgy, Sepsi OSK Aréna, 3000 néző. Vezette: Viorel Flueran.

Sepsi OSK: Niczuly – Ciobotariu, Ninaj, Mitrea, Dumitrescu – Păun, J. Rodríguez (Damașcan, 62.) – Bărbuț (Aganovic, 61.), Matei (Golofca, 70.), Ștefănescu (Gheorghe, 75.) – Tudorie (Rondón, 70.). Vezetőedző: Cristiano Bergodi. FC Argeș: Greab – Tofan (Turda, 70.), M. Constantin, Cestor, Latovlevici (Vianna, 70.) – Meza (Alcéus, 70.), Njike – Jakolis, Calcan (Garita, 61.), D. Bertrand – Isfan. Vezetőedző: Andrei Prepeliță.

Gólszerzők: Matei (49. – 11-esből), Mitrea (60.), Ștefănescu (63.), Golofca (80.).

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Hozzászólások