Hirmondo
Hirdetés
Hirdetés

Második hely az Ágyúsoknak

Második hely az Ágyúsoknak Sport

Második helyen végzett a Háromszéki Ágyúsok csapata a Székelyföldi Jégkorong Akadémia által a Felcsíki Műjégpályán megrendezett felkészülési hokitornán a hétvégén. A papírformának megfelelően a Csíkszeredai Sportklub lett a győztes.

A 2021–22-es idényre való felkészülés jegyében bemutatkoztak a székelyföldi csapatok, élesben gyakorolhattak a megújult játékoskeretek, és először játszott otthonától távol a frissen megalakult Háromszéki Ágyúsok együttese. A mezőnyből mind tapasztalatban, mind teljesítmény szempontjából kiemelkedett a Csíkszeredai Sportklub, amely minden meccsét megnyerve végzett az élen. Őket az Ágyúsok követték, akiknek a kék-fehéreket leszámítva minden ellenfelet sikerült legyőzniük.

Hirdetés
Hirdetés

A rutinosabb csíkszeredai együttes a vasárnapi döntőben 7–0-ra verte a Háromszéki Ágyúsok gárdáját. Akik ezt megelőzően 5–0-ra felülmúlták a végül harmadik helyezett Sapientia U23 csapatát, és 1–0-ra a Bukaresti Steauát. A négycsapatos karcfalvi felkészülési jégkorongtornán újra lehettek szurkolók, a szervezők beengedték a koronavírus szempontjából védettséget élvező nézőket.

– Elégedettek vagyunk a második helyezéssel, a várakozásnak megfelelően teljesített a csapat. Érződött a fiúk játékán az, hogy július óta együtt készülnek, kezdenek összecsiszolódni, egyszóval jó irányba haladunk, bizakodóak vagyunk. Még várunk két orosz játékost, és akkor teljes lesz a keret – értékelt Máthé Zsolt, a Háromszéki Ágyúsok alelnöke, akitől azt is megtudtuk, hogy csütörtökön Kézdivásárhelyen játszanak felkészülési mérkőzést a Csíkszeredai Sportklubbal.

Eredmények: Csíkszeredai Sportklub–Bukaresti Steaua 20–0, Sapientia U23–Háromszéki Ágyúsok 0–5 (gólszerzők: Szergej Pajor 54. és 60., Romen Koblev 8., Bíró Mátyás 8., Róth Zoltán 24.), Háromszéki Ágyúsok–Bukaresti Steaua 1–0 (gsz.: Bíró Mátyás 21.), Sapientia U23–Csíkszeredai Sportklub 1–9, Csíkszeredai Sportklub–Háromszéki Ágyúsok 7–0 (gsz.: Karel Kubát 36., 56., Rokaly Szilárd 46., 58., Bíró Tamás 8., Eduard Cășăneanu 34. és Péter Andor 44.), Sapientia U23–Bukaresti Steaua 5–2. A torna végeredménye: 1. Csíkszeredai Sportklub 9 pont (36–1), 2. Ágyúsok 6 pont (6–7), 3. Sapientia 3 (6–16), 4. Steaua 0 (2–26).

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük