Hirmondo
Hirdetés
Hirdetés

„Magyarosodó” futsal-válogatott

Bemutatkozásra, első mérkőzéseire készül a román futsal (teremfoci) válogatott szövetségi kapitányaként a marosvásárhelyi Kacsó Endre. Nem biztos, hogy ennek tulajdonítható, lehet, csupán a körülményeknek köszönhető, hogy a válogatott 16 fős keretében hét erdélyi és romániai magyar játékos található.

Hirdetés
Hirdetés

Korábban is voltak a román nemzeti futsalcsapatnak magyar tagjai, de számuk egy-egy alkalomra, egymás utáni mérkőzésekre ritkán haladta meg a kettőt-hármat. A honosított portugál játékossal, Paulo Ferreirával együtt a csapat ötven százaléka nem román nemzetiségű sportoló. A portugáliai születésű játékos teljes neve: Letra Da Costa Ferreira Paulo Josue.

A román futsal válogatott a hét végén Besztercén játszik két felkészülési mérkőzést az erős ukrán válogatottal. A mérkőzéseket a Román Labdarúgó-szövetség internetes tévéje (frftv) közvetíti. A keret tagjai: kapusok Andrei Dinicută (Autobergamo Déva), Teodor Lungu (CFR Temesvár), Andrei Grigoras (FK Székelyudvarhely), mezőnyjátékosok: Kedei Barna, Bálint Andor és Balázsi Attila (FK Székelyudvarhely), Mánya Szabolcs és Hadnagy István (Kecskemét), Iszlai Richárd, Küsmödi Tamás és Adrian Pânzaru (Autobergamo Déva), Daniel Duda (Futsal Giorgione, Olaszország), George Lepădatu (ASF Active Network, Olaszország), Octavian Cires és Robert Crisan (CS United Galac), Paulo Ferreira (Clube Recreativo de Cardoso, Portugália). A gyökeres átalakítás, fiatalítás komoly szakmai kihívás a 45 éves Kacsó Endrének, aki viszont korábban a román U19-es és U21-es válogatottakat is irányította, így több játékost jól ismer már. A City’US Marosvásárhely játékosaként ötszörös romániai bajnok, hatszoros Román-kupa-győztes, háromszoros romániai Szuperkupa-győztes.

(bl)

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük