Hirmondo
Hirdetés
Hirdetés

Ötszáz lejért focizik?!

A labdarúgó Román-kupa e heti fordulójában a 16 közé kerülés volt a tét. A Sepsi OSK számára tökéletesen sikerült az, amit a szurkolók ötször-hatszor vártak a bajnokságban is. A Farul Konstanca otthonában (Ovidiu külváros) elért 1-0-lás győzelem után a 2021-2022-es idényben kupadöntő, kupagyőzelem lehet a bátor célkitűzés.

Hirdetés
Hirdetés

Persze ehhez bizonyos fokú szerencsére is szükség lesz, nem mindegy, milyen ellenfél jön a nyolcaddöntőben, negyeddöntőben és így tovább. A bajnokságban a pontokban is megerősített jó alsóházi helyezés a reális cél, a felsőházi helyekhez sorozatos győzelmekre lenne szükség. Még meg lehet próbálni, ám mindjárt úgy vagyunk ezzel, mint a magasugró, aki 2,10 méternél kétszer leveri a lécet, de harmadik kísérletként ígéri a 2,30 m vagy 2,40 m átívelését.

A kupasorozat keddi, szerdai mérkőzésein a papírforma nagyjából beigazolódott, amikor alsóbb osztályú csapat játszott felsőbb osztályúval. Számos esetben egyik vagy mindkettő több olyan játékost küldött pályára, akik a bajnokságban inkább tartalékok, cserék. Nem kivétel az FCSB sem, és lehet, ennek tulajdonítható, hogy a CS Vajdahunyad elleni mérkőzése a kupaforduló szerdai napjának legérdesebbje. A házigazdák 0-3-ról egyenlítettek, majd hosszabbításban veszítettek 5-3-ra. A mérkőzés utáni sajtóbeszámolók kisebbfajta szenzációként közlik, hogy Petre Simon, a lelkesen, bátran játszó hunyadiak második góljának szerzője havi 500 lejt kap a klubtól! „A bruttó bére 900 lej körül van, sporttevékenység címén kapja a pénzt”, magyarázta a Digi Sport tévének Bogdan Apostu játékosügynök, majd hozzáfűzte, hogy a „különbözetet” az UTA fizeti, mert a 20 éves focista onnan érkezett kölcsönbe.

A CS Vajdahunyad a harmadosztályú bajnokság 9-ik csoportjában 4 forduló után 12 ponttal, 16-3-as gólkülönbséggel az első helyén áll, a klubvezetők feljutási álmokat dédelgetnek, a kohászváros egykori jelképcsapatára emlékezve. A Corvinul (Korvin) Vajdahunyad 1982-ben az UEFA-kupában képviselte Romániát. Fennállásának éveiben, évtizedeiben számos kiváló válogatott labdarúgó (R. Nunweiller, Dumitrache, C.  Dumitriu, Andone, Rednic, Klein, Gabor, Mateut, Lobont stb.) játszott a Corvinulnál, Mircea Lucescu edzőjátékosként és edzőként is nagyban hozzájárult a klub sikereihez. Fénykorában a román labdarúgást „forradalmasító” csapatként emlegették a lendületes játékstílusának köszönhetően.

(bl)

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük