Hirmondo
Hirdetés
Hirdetés

Lehengerlő győzelem

Lehengerlő győzelem Sport

Marosvásárhelyen, teremtorna formájában kezdődött meg a női kosárlabda Nemzeti Liga. Az alapszakasz első fordulójának nyitómérkőzését a címvédő Sepsi-SIC vívta az újonc Triumf Botoșani ellen, és a papírformának megfelelően elsöprő győzelmet aratott.

A hatszoros kupagyőztes és ötszörös bajnok Sepsi-SIC esélyeshez méltón hengerelt a Triumf ellen, a két csapat nem tartozik azonos súlycsoportba. A zöld-fehérek már a mérkőzés első negyedében állva hagyták az újonc moldvai együttest (32–13). A folytatásban Zoran Mikes a fiatal játékosokat is parkettre küldte, akik meghálálták a bizalmat, Croitoru, Nemes és Cătinean is kivette részét a pontgyártásból, nagyszünetre már közel 40 pontos előnyt dolgoztak ki (61–23). Szünet után is csak egy csapat volt a pályán, a zöld-fehérek kíméletlenül kihasználták lehetőségeiket, egyre nagyobbra duzzasztva a két csapat közti különbséget (97–33). A záró negyed elején Cătinean kosarával haladta meg a száz pontot a Sepsi-SIC, meg sem állva a 124–47-es végeredményig. Említésre méltó a két fiatal, sepsiszentgyörgyi játékos élvonalbeli bemutatkozása: a Triumf Botoșani ellen a 15 éves Nemes Gréta 14 perc alatt 8 pontot szerzett és 5 lepattanót gyűjtött, míg a 16 éves Botos Petra 5 perc alatt 2 pontot jegyzett.

A háromszékiekre a következő fordulóban már komolyabb erőpróba vár, október 9-én a nagy rivális Szatmárnémeti VSK otthonában lépnek pályára, majd néhány nappal később, október 14-én az Európa-kupa csoportkörében is bemutatkoznak, ahol az ukrán BC Prometey vendégei lesznek.

A másik háromszéki alakulat, a Kézdivásárhelyi SE ellenfél hiányában szabadnapos volt a nyitókörben, a Ljubomir Kolarevic és Farkas Alpár irányította csapat a második fordulóban mutatkozik be Alexandria ellen.

Női kosárlabda Nemzeti Liga, alapszakasz, 1. forduló: Sepsi-SIC–Triumf Botoșani 124–47 (32–13, 29–10, 36–10, 27–14). Sepsi-SIC: Wallace 17/3, Ghizilă 14/6, Baș 13/3, Orbán 12, Pasic 10. Cserék: Fraser 18/3, Croitoru 11, Podar 9/3, Nemes 8, Cătinean 7, Neagu 3, Botos 2. Edző: Zoran Mikes. Triumf: Bucureșteanu 15/3, Karasevich 12/3, Afanasieva 11/9, Ciotîr 6, Niță 3. Cserék: Ionescu, Dănălache, S. Hurmuz, I. Hurmuz, Ghervan, Tololoi. Edző: Alexandr Lobanov.

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük