Felhívás!

Geresdlakra vitték a rakott ágat

Baranya megyében sütötték meg helyi különlegességüket a mikóújfalusi ifjúsági szervezet tagjai, a rakott ágat. Ez volt az első olyan alkalom, amikor a fiatalok vitték el távolabbi helyre a terméket.

Az Ifjúsági Klub Újfaluért (IKÚ) Egyesület tagjai szeptember utolsó hétvégéjén az anyaországi Geresdlak településén képviselték községüket, ahol részt vettek a 14. alkalommal megszervezett Gőzgombóc Fesztiválon. A rendezvény egyik kiemelkedő programpontja a sütés-főzés, amikor több csapat, idén pontosan 22 kiscsoport állt össze, hogy különböző módon elkészítsék a gőzgombócokat. A főzés versenyszerű formájában a mikóújfalusi rakott ág volt idén a különlegesség, amelyet ugyanúgy pontozott a zsűri bizottsága, mint a többi finomságot.

A küldöttség tagjai a háromnapos ott tartózkodás során megtekinthették a település látnivalóit, a mohácsi csata helyszínét, a selyemgyárat, valamint a Busóudvart is.

A kiutazás elsődleges célja a kapcsolatépítés volt, tudniillik a meghívást egy Mikóújfaluból származó kedves hölgytől kapták a fiatalok.

Ifjúsági Klub Újfaluért – IKÚ Egyesület

Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.