Hirmondo
Hirdetés
Hirdetés

Jól sikerült őszi rajt

Jól sikerült őszi rajt Sport

Az elmúlt hétvégén elkezdődött a harmadosztályú labdarúgó-bajnokság 2021–2022. évi idénye, a háromszéki csapatok hazai környezetben indították a pontvadászatot. A Sepsi OSK II. pénteken gól nélküli döntetlent játszott a Brassói SR együttesével, míg a Kézdivásárhelyi SE szombaton hátrányból fordítva 4–1 arányban diadalmaskodott a Brassói Kids Tâmpa felett.

A Sepsi OSK II. jól kezdte a brassóiak elleni mérkőzést, már a kezdő sípszó után magához ragadta a kezdeményezést. A sepsiszentgyörgyiek uralták a játékot, több helyzetet is kidolgoztak, viszont nem tudtak túljárni a vendégkapus eszén. Andrási Alexandru legénysége a 14. percben vezetést szerezhetett volna, azonban Bogdan Căucă lábbal hárította Anass Achahbar közeli lövését, majd nem sokkal később Botorok János próbálkozását is védte.

Hirdetés
Hirdetés

Szünet után kiegyenlítettebbé vált a játék, a brassói csapat viszont csak a sportszerűség határát súroló szabálytalanságok árán tudta megállítani ellenfelét. Az 50. percben hatalmas lehetősége adódott az a házigazdáknak, egy szögletet követően Marian David továbbított kapura, a védők viszont a gólvonal közeléből tisztáztak. A másik oldalon a 69. percben Răchișan senkitől sem zavartatva a bal alsó mellé lőtt. A hajrában a döntetlennel megelégedő vendégek inkább a védekezésre koncentráltak, a Sepsi OSK II. támadójátékából pedig hiányzott az átütő erő, így maradt a gól nélküli döntetlen.

  1. Liga, 5. csoport, 1. forduló: Sepsi OSK II.–Brassói SR 0–0.

Sepsiszentgyörgy. Vezette: Mihail Sebastian Lastun (Râmnicu Vâlcea). Sepsi OSK II.: Gedő – Hamciuc, Sütő, David, Tusa (Veres, 45+1.), Berde, G. Dragomir (Incze, 62.), V. Mitrea (Nistor, 62.), Botorok (Sánta, 79.), Achahbar, Becze. Edző: Andrási Alexandru. Brassói SR: Căucă – Negotei, Gödri, R. Dragomir, Dobrean, Mitu, Burlacu, Olteanu (Gomboș, 67.), Iordache (Kovács, 90+4.), Răchișan (Dedu, 89.), Firat (Șerban, 46.). Edző: Tiberiu Ghioane. Sárga lap: Incze (62.), illetve Firat (43.), Gomboș (71.), R. Dragomir (82.), Căucă (89.).

A KSE számára a lehető legrosszabbul indult a szombati meccs a Sinkovits Stadionban, ugyanis már a 3. percben hátrányba kerültek. A vendégek kihasználták a védők kezdeti bizonytalanságát, Fabian Dumitraș beadását Dragoș Popa fejelte védhetetlenül a bal alsóba (0–1). A kapott gól után csakhamar rendezte sorait a kézdivásárhelyi gárda, akadtak is lehetőségei, ám az egyenlítő gólra a 27. percig kellett várni, ekkor Antal Barna szabadrúgása után a kapu előtti kavarodásban Mojzi Botond a hálóba továbbította a labdát (1–1).

A második félidőben már nem bízott semmit a véletlenre a kék-fehér mezes együttes, az 51. percben vezetést szerzett, egy kiváló összjáték után Gáll Attila előkészítését a védők mögül kiugró Pakucs Norbert a jobb alsóba lőtte (2–1). A folytatásban is ők játszottak veszélyesebben, viszont az ellenfél kapusa hárította próbálkozásaikat. A 60. percben Antal ellen szabálytalankodtak a büntetőterületen belül, a befújt büntetőt maga a sértett értékesítette (3–1). A vendégek próbáltak szépíteni, azonban Niczuly Rajmond megakadályozta ebbéli kísérleteiket, mígnem a hazai együttes feltette az i-re a pontot. A 90. percben ismét büntetőrúgáshoz jutottak, ezúttal is Antal váltotta gólra a tizenegyest (4–1).

  1. Liga, 5. csoport, 1. forduló: Kézdivásárhelyi SE–Brassói Kids Tâmpa 4–1 (1–1).

Kézdivásárhely, Sinkovits Stadion. Vezette: Mihai Laurențiu Ene (Bukarest). KSE: Niczuly – Gajdó (Dobozi, 71.), Locotuș, Tankó, Telcean, Mojzi (Yoshikawa, 80.), Gazda (Bandi, 80.), Gáll (Barbocz, 86.), Pakucs, Antal, Szőcs (Albu, 46.). Edző: Vasile Gherghe. Kids Tâmpa: Câșlariu – Zota (Mușătescu, 65.), Andrieș, Potecu, Enache, Moldovan, Mitrică (Goșman, 81.), Popa (Garvalov, 65.), Spătaru, Dumitraș (Opra, 81.), Kerekes (Moroie, 72.). Edző: Ciprian Anghel. Gólszerzők: Mojzi (27.), Pakucs (50.), Antal (60. – tizenegyesből, 88. – tizenegyesből), illetve Popa (3.). Sárga lap: Szőcs (34.), Locotuș (49.), Albu (76.), illetve Zota (28.).

További eredmények: FC Hermannstadt II.–Plopeni 2–1, Székelyudvarhelyi FC–Blejoi 1–0, FC Pucioasa–Barcarozsnyói Olimpic 4–0.

A 2. forduló programja (szeptember 3–4.): Székelyudvarhelyi FC–FC Pucioasa, Brassói SR–FC Hermannstadt II., Blejoi–Plopeni, Brassói Kids Tâmpa–Sepsi OSK II., Barcarozsnyói Olimpic–KSE.

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük