Hirmondo
Hirdetés
Hirdetés

Jól sikerült Eb-rajt

Jól sikerült Eb-rajt Sport

A kézdivásárhelyi Kozman Krisztával és Bara-Németh Beátával felálló romániai U18-as női kosárlabdaválogatott győzelemmel kezdte a korosztályos B-divíziós Európa-bajnokságot, a lányok 57–43 arányban nyertek Ausztria ellen. Ma 16 órától Dánia lesz az ellenfél.

Hirdetés
Hirdetés

Augusztus 7-ig Szófiában zajlik az U18-as B-divíziós női kosárlabda Európa-bajnokság, amelyen Románia a D-csoportban szerepel Ausztria, Dánia, Szerbia és Írország társaságában. A Loredana Munteanu-Ion és Goran Vrkic irányította romániai válogatott tagjaként a bolgár fővárosba utazott a KSE két reménysége, Kozman Kriszta és Bara-Németh Beáta, akik az Ausztria elleni mérkőzésen 18, illetve 24 percet töltöttek a pályán, ezalatt 4, illetve 2 ponttal, valamint 2, illetve 7 lepattanóval segítették a csapatot. Románia félénken kezdte a meccset, az első elveszített negyed után (11–13) viszont magához ragadta a kezdeményezést és 25–24-re hozta az első félidőt. Szünet után az osztrákok átmenetileg ismét előnybe kerültek, de a trikolórok nem hagyták magukat és remek utolsó negyedet produkálva 57–43-ra (11–13, 14–11, 14–10, 18–11) nyerték első meccsüket az Eb-n.

Ma 16 órától Dániával csapnak össze, a találkozó élőben követhető a FIBA YouTube-csatornáján. Kedden 18.30-tól Szerbiával, majd szerdán 20.30-tól Írországgal mérkőznek.

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük