Hirmondo
Hirdetés
Hirdetés

Itthon kezdenek csapataink

Itthon kezdenek csapataink Sport

Egy héttel az idényrajt előtt elkészítette a Román Labdarúgó-szövetség (FRF) a 3. Liga csoportbeosztását és menetrendjét, a két háromszéki csapat, a Sepsi OSK II. és a KSE ezúttal is az 5. csoportban szerepel. A háromszéki rangadót a 4. játéknapon rendezik Kézdivásárhelyen.

Hirdetés
Hirdetés

A tavalyról megismert formátumban rendezik a harmadosztályos bajnokság hétvégén rajtoló idényét, eszerint az alapszakaszt a rájátszás követi, a felsőház két legjobb csapata pedig a 2. Ligába való feljutásért fog harcolni a „szomszéd” csoport legjobb két együttesével. Augusztus 27-én kezdődik az idény, az év utolsó meccsét december 3-án játsszák. Ezt követi a téli vakáció, majd 2023. március 11–25. között vívják a csapatok az alapszakasz utolsó három fordulóját. Az alapszakasz idején nem rendeznek hétközi fordulót, vagyis csak szombaton (adott esetben pénteken) mérkőznek a felek. A rájátszásban egyetlen forduló zajlik majd szerdai napon: a 6. forduló találkozóit jövő év május 3-án rendezik.

A rájátszásban egyébként szériánként két csoport alakul ki: a felsőházban az alapszakasz négy legjobb csapata kap helyet, a további hat együttes pedig az alsóházban folytatja a küzdelmeket. 2023. április elsején bonyolítják le a rájátszás első fordulóját. A felsőházban 9 fordulót játszanak május 20-ig, az első oda-visszavágó kört egy újabb odavágó kör követi (3+3+3 forduló). Az első két helyezett osztályozót játszik a „szomszéd” széria legjobb két csapatával, a két győztes pedig június 3-án és 7-én megmérkőzik egymással, ennek a párbajnak a nyertese pedig feljut a 2. Ligába.

Az alsóházban is április 1-én kezdődik a rájátszás, tíz fordulót rendeznek egyetlen oda-visszavágó körben, május 27-ig. Az utolsó két helyezett búcsúzik a harmadosztálytól, akárcsak az idény végén a tíz széria alsóházának leggyengébb negyedik helyezettje.

Az 5. csoport összetétele: Kézdivásárhelyi KSE, Sepsi OSK II., Székelyudvarhelyi FC, Brassói SR Municipal, ACS Kids Tâmpa Brassó, Barcarozsnyói Olimpic Cetate, Zernești Olimpic, CS Blejoi, CSO Plopeni, CS Păulești. Az FK Csíkszereda második csapata a moldvai 1. csoportba kapott besorolást, a kiszállási helyszínei Dărăbani, Brodoc, Botoșani, Suceava, Rădăuți, Fălticeni, Miroslava, Piatra Neamț, Bákó.

A háromszéki csapatok programja az odavágóban:

  1. forduló (augusztus 26–27.): Kézdivásárhelyi SE–Zernești Olimpic, Sepsi OSK II.–Barcarozsnyói Olimpic. 2. forduló (szeptember 2–3.): Brassói SR–Sepsi OSK II., Kézdivásárhelyi SE–Plopeni. 3. forduló (szeptember 9–10.): Brassói Kids Tâmpa–Kézdivásárhelyi SE, Sepsi OSK II.–Păulești. 4. forduló (szeptember 16–17.): Kézdivásárhelyi SE–Sepsi OSK II. 5. forduló (szeptember 23–24.): Sepsi OSK II.–Plopeni, Blejoi–Kézdivásárhelyi SE. 6. forduló (szeptember 30–október 1.): Kézdivásárhelyi SE–Székelyudvarhelyi FC, Brassói Kids Tâmpa–Sepsi OSK II. 7. forduló (október 7–8.): Sepsi OSK II.–Zernești Olimpic, Barcarozsnyói Olimpic–Kézdivásárhelyi SE. 8. forduló (október 14–15.): Kézdivásárhelyi SE–Brassói SR, Sepsi OSK II.–Blejoi. 9. forduló (október 21–22.): Székelyudvarhelyi FC–Sepsi OSK II., Păulești–Kézdivásárhelyi SE.
Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük