Hirmondo
Hirdetés
Hirdetés

Itthon a csoportkörért

Itthon a csoportkörért Sport

A Sepsi–SIC kosárlabdaklub újabb nagy sportdiplomáciai és sporttörténelmi sikert ért el, ugyanis Sepsiszentgyörgy és a Sepsi Aréna először adhat otthont Euroliga-selejtezőnek. A Nemzetközi Kosárlabda-szövetség döntése értelmében zöld-fehér mezes csapatunk hazai pályán küzdhet az Atomerőmű KSC Szekszárd és a török Bellona Kayseri Basketbol ellen a csoportkörbe jutásért.

A Sepsi–SIC az év elején már bizonyított, amikor a Nemzetközi Kosárlabda-szövetség (FIBA) Sepsiszentgyörgynek ítélte a női Európa-kupa egyik buboréktornájának szervezési jogát. Most újabb feladat hárul a megyeszékhelyiekre, ezúttal a legrangosabb európai sorozat, az Euroliga előszobájában.

Hirdetés
Hirdetés

A mérkőzéseket szeptember 21. és 23. között bonyolítják le. A csoportgyőztes főtáblára jut, a második és harmadik helyezett az Európa-kupában folytatja. A selejtezőcsoport programját a csütörtöki sorsolás után hozzák nyilvánosságra.

Mint ismeretes, a zöld-fehér mezesek az előző szezonban nem jutottak túl a selejtezőn, elvéreztek a spanyol Girona ellenében. Ezután az Európa-kupában vigasztalódhattak, ahol már sokkal jobban ment a Zoran Mikes által irányított csapatnak, meg sem álltak a klubrekordot jelentő negyeddöntőig.

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük