Hirmondo
Hirdetés
Hirdetés

Hullámvölgyben a Sepsi OSK

Hullámvölgyben a Sepsi OSK Sport

Zsinórban harmadik vereségét szenvedte el a Sepsi OSK a labdarúgó élvonalban. Az 5. forduló vasárnapi játéknapján 2–0-ra maradt alul hazai pályán az FC Argeș csapatával szemben. A kudarc annál is fájóbb, mivel nem egy acélos együttestől kaptak ki, hanem az idényben először diadalmaskodó piteștiektől. A 14. helyre visszacsúszott háromszékiek legközelebb a FCSB vendégei lesznek.

A vasárnapi találkozót a Sepsi OSK indította jobban, a csapatot Leo Grozavu eltiltása miatt Ilyés Róbert irányította a kispadról. A hazai támadások viszont a tizenhatos környékén elhaltak, míg a vendégek gyakorlatilag első helyzetükből egygólos előnyre tettek szert. A 36. percben egy centerezett labdát Dumitru továbbított a kapuba. Az önmaga árnyékaként futballozó OSK nem tudott érdemben válaszolni a kapott gólra, a szünetben beállt Achahbar, Dimitrov és Ispas sem hozott változást a csalódást keltő játékukba.

Hirdetés
Hirdetés

Az 59. percben Eder közel állt az egyenlítéshez, de a kapufát találta el, a kipattanót Askovski kotorta be a hálóba, azonban les végett érvénytelenítették azt. Pár perc múlva jött a kegyelemdöfés, egy szögletet követően Turda döntötte el a három pont kérdését, bebiztosítva csapata szezonbeli első győzelmét. A sepsiszentgyörgyieknek a szépítő gól sem jött össze, így elszenvedték zsinórban harmadik vereségüket is, a bajnokságon túl az Európai Konferencia Ligát is figyelembe véve immár hat találkozó óta képtelen nyerni Leo Grozavu együttese. Az FC Argeș pontszámban utolérte, és jobb gólkülönbségével meg is előzte a Sepsi OSK-t, amely a tabella tizennegyedik helyére süllyedt. A sepsiszentgyörgyi együttes ezt megelőzően Mioveni-től ugyancsak hazai pályán 2–1-re és a Farultól idegenben 1–0-ra kapott ki.

„Nehéz megemészteni a sorozatos vereséget. Balszerencsénk van, az előző fordulóban a Konstancával számos helyzetünk volt, mégis kikaptunk, ezen a mérkőzésen pedig volt egy szabályos gólunk, amit nem adtak meg, ezzel visszajöhettünk volna a meccsbe. Válságban van a csapat, a játékosok mentálisan elfáradtak, az is szempont, hogy a vezetőedző nem volt a kispadon. Reméljük, hogy mihamarabb túltesszük magunkat ezeken a problémákon, mert a tabella alján vagyunk. Sok új játékos érkezett a nyáron, akik közül többen lesérültek a megterhelő edzések után, lehet, hogy korábbi klubjaiknál nem voltak ehhez hozzászokva. Egyik mérkőzésen sem tudtuk a legjobb kezdő tizenegyet a pályára küldeni” – nyilatkozta a találkozót követő sajtótájékoztatón Ilyés Róbert, a Sepsi OSK másodedzője.

  1. Liga, alapszakasz, 5. forduló: Sepsi OSK–FC Argeș 0–2 (0–1).

Sepsiszentgyörgy, városi stadion, mintegy 1100 néző. Vezette: Radu Petrescu (Bukarest). Sepsi OSK: Niczuly – Ninaj, Sousa (Dimitrov, 46.), Mitrea, Dumitrescu (Ispas, 46.) – González, Fofana (Achahbar, 46.), Vaşvari – Golofca (Aganovic, 70.), Csuncsukov, Askovski (Bojic, 62.). Másodedző: Ilyés Róbert. Argeș: Greab – Tofan (Viana, 68.), Turda, Santos, De Jonghe – Meza Colli, Șerban (Pițian, 73.) – Dumitru (Ișfan, 82.), C. Tănase (Lupeta, 82.), Dumitrașcu – Said (Honciu, 73.). Vezetőedző: Mihai Ianovschi. Gólszerzők: Dumitru (36.), Turda (62.). Sárga lap: Fofana (45.), illetve De Jonghe (2.), Tofan (45+3.), Meza Colli (56.), Șerban (64.), Honciu (90+4.).

További eredmények az 5. fordulóból: FC Voluntari–Academica Clinceni 1–0, Kolozsvári CFR–FC Farul 1–0, U Craiova–Chindia Târgoviște 0–0, Aradi UTA–Craiova 1–0, FC Rapid–FCSB 1–0.

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Hozzászólások