Hirmondo
Hirdetés
Hirdetés

Kettős mérce az UEFÁ-nál

Kettős mérce az UEFÁ-nál Sport

„21 másodperc a 21. századért” román és angol nyelvű molinóval tiltakozott a magyarellenesség ellen a Sepsi OSK, felhívva a figyelmet a tisztelet, a sportszerűség és a tolerancia fontosságára. Az UEFA ugyanakkor azt jelezte, a romániai magyarellenesség nem tartozik rájuk.

A piros-fehér mezes játékosok hatalmas molinóval a kezükben vonultak a pályára a vasárnapi, FC Argeș elleni bajnokin, amelyen a „21 másodperc a 21. századért” felirat volt olvasható – románul és angolul. A klub ily módon kívánt tiltakozni a csapatot folyamatosan érő nacionalista, xenofób, magyarellenes szurkolói támadások ellen, amelyeket legutóbb Konstancán szenvedett el a csapat.

Hirdetés
Hirdetés

Benkő Erika, a Mikó Imre Jogvédelmi Szolgálat vezetője az esetet jelentette az Európai Labdarúgó-szövetség (UEFA) illetékeseinek, akiktől azt a választ kapta, hogy „a romániai magyarellenesség nem tartozik az ő hatáskörükbe”.

„Kiábrándító, ahogy a rasszizmus elleni mantrát ebben a válaszlevélben is hibátlanul felmondják, de foglalkozni érdemben azért nem foglalkoznak vele. Rossz üzenet ez az UEFA részéről, és mélységesen csalódott vagyok, mert azt gondoltam, egyforma szigorral kezelnek mindenféle fajta gyűlöletbeszédet” – fogalmazott a jogvédelmi szolgálat vezetője.

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Hozzászólások