Hirmondo
Hirdetés
Hirdetés

Itt az új focimenetrend!

Itt az új focimenetrend! Sport

A Román Labdarúgó-szövetség (FRF) végrehajtó bizottsága a szerdai munkaülésén döntött a 2021–2022-es fociszezon előzetes menetrendjéről. Az új idény július 6-án kezdődik a regionális Román-kupa küzdelmekkel, majd három nap múlva rendezik a Szuperkupát. Az élvonalbeli pontvadászat július közepén rajtol, a 3. Liga pedig augusztus végén.

Hirdetés
Hirdetés

A Román Labdarúgó-szövetség (FRF) végrehajtó bizottságának döntése értelmében a 2021–2022-es Román Szuperkupa időpontja július 9., a mérkőzést a bajnokcsapat (Kolozsvári CFR) játssza a kupagyőztessel, a helyszínt még nem jelölték ki. Az országban ezen a mérkőzésen mutatkozik be először a VAR (videóbíró), amit a következő idénytől a bajnokságban is igénybe vesznek majd.

A 2022–2023-as romániai labdarúgóidény egyébként már július 6-án megkezdődik a Román-kupa küzdelmeivel, amely új arculatot kap. Regionális selejtezővel kezdődik a sorozat a megyei kupagyőztesek és a 3. Liga jelenlegi idényének leggyengébb csapatainak a részvételével. A fordulók előrehaladtával a versenyben maradt legjobb 24 gárdát négy csoportba osztják szét, és csoportkörben folytatódik a küzdelem.

A 2022–2023-as élvonalbeli bajnokság július 16-án rajtol, a 2. Liga augusztus 6-án, a 3. Liga augusztus 27-én, az új rendszerű U19-es Ifjúsági Liga (Liga de Tineret) augusztus 20-án, az U17-es Elit Liga szintén augusztus 20-án. Három hónap nyári szünet vár azokra a 3. Ligás csapatokra, amelyek ebben a hónapban befejezik, és a következő idényben is a harmadik vonalban folytatják szereplésüket. Az egészen biztos, hogy a mezőnyben ott lesz a Sepsi OSK másodcsapata, és remélhetőleg a Kézdivásárhelyi SE is. Amennyiben a leendő megyei bajnok is megnyeri a Fehér megyei bajnok elleni osztályozót, akkor egynél több harmadosztályos háromszéki csapat lenne a mezőnyben. Az osztályozó első meccsét június 18-án idegenben játsszák, a visszavágóra június 25-én itthon kerül sor.

A Nemzetközi Labdarúgó-szövetséggel (FIFA) és az érintett, érdekelt tévétársaságokkal egyeztetve, a román szakszövetség arról is döntött, hogy a katari világbajnokság csoportmérkőzéseinek időszakában nem lesznek nemzeti bajnoki mérkőzések, ám arra engedmény és terv van, hogy a vb kieséses szakaszának heteiben, pontosabban december 3-tól újraindulhat a bajnokság. Ehhez képest világszerte a legtöbb pontvadászat leáll a vb teljes idejére, hogy se a nemzeti válogatottaknak, se a klubcsapatoknak ne kelljen kulcsfontosságú játékosokat nélkülözniük.

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük