Hirmondo
Hirdetés
Hirdetés

Irigylésre méltó karrier

Irigylésre méltó karrier Sport

Nem akármilyen rekord birtokosává válik ezen a hétvégén Fernando Alonso: Michael Schumacher megelőzve mostantól övé minden idők leghosszabb F1-es pályafutása.

Két év kihagyás után tavaly tért vissza Fernando Alonso a Forma–1-be, és Kimi Räikkönen múlt évi visszavonulásával 2022-ben a mezőny korelnökévé vált. A 41-et a jövő hónap végén betöltő kétszeres bajnok idén várhatóan megelőzi korábbi nagy riválisát a futamok száma tekintetében, hiszen a hétvégi Azeri Nagydíj pályafutása 342. F1-es nagydíja lesz, vagyis már csak 8 választja el Räikkönen 350 nagydíjas sportági rekordjától.

Hirdetés
Hirdetés

Egy másik rekord azonban már ezen a héten a spanyol neve mellé kerül. A bakui verseny napján lesz 21 éve 3 hónapja és 8 napja annak, hogy elindult Alonso F1-es pályafutása. Ezzel túlszárnyalja Michael Schumachert, akinek az első és utolsó F1-es versenye között pontosan 21 év és 3 hónap telt el. Az Azeri Nagydíjtól tehát időben Alonsóé lesz minden idők leghosszabb királykategóriás karrierje.

A spanyol versenyző 2001. március 4-én, az Ausztrál Nagydíjon mutatkozott be a sorozatban a Minardi versenyzőjeként. Michael Schumacher 10 évvel korábban, az 1991. augusztus 25-én rendezett Belga Nagydíjon debütált, majd a 2012. november 25-én rendezett Brazil Nagydíjon köszönt el végleg a száguldó cirkusztól.

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük