Hirmondo
Hirdetés
Hirdetés

Nem vallottak szégyent

Nem vallottak szégyent Sport

A magyar válogatott a szünet után egyet lefaragott kétgólos hátrányából, de a pontszerzésre kevés esélye nyílt, így 2–1-es vereséget szenvedett az Európa-bajnok Olaszország vendégeként a Nemzetek Ligája A divíziójában. A B divízióban Románia másodszor is kikapott, a trikolórok Bosznia-Hercegovinában maradtak alul 1–0-ra.

Hirdetés
Hirdetés

A cesenai találkozón Nicoló Barella pontos lövésével az olaszok szereztek vezetést a 30. percben, majd közvetlenül a szünet előtt Lorenzo Pellegrini duplázta meg az előnyüket. A magyarok Gianluca Mancini öngóljával szépítettek a 61. percben, de erejükből az egyenlítésre már nem futotta. Az olasz válogatott az első félidőben nyújtott jobb teljesítményével győzött, a második játékrész nagy részében már egyenrangú ellenfele volt a magyar csapat. Marco Rossi szövetségi kapitány a 17 éves Vancsa Zalán személyében újoncot avatott, amikor a 87. percben becserélte. A magyar együttes egy-egy győzelemmel és vereséggel a második helyen áll a csoportjában, a szombati harmadik fordulóban pedig az eddig nyeretlen és veretlen németeket fogadja a Puskás Arénában.

Marco Rossi szövetségi kapitány büszke a magyar labdarúgó-válogatott teljesítményére. „Az első félidőben nem tudtuk érvényre juttatni azt, amit elterveztünk. Kevésnek bizonyult a három nap a két mérkőzés között, mert így alig tudtunk dolgozni. Nem feküdt nekünk az olaszok pozíciós játéka, szerettük volna lelassítani őket a középpályán, és a szélekre kényszeríteni őket, de ez nem igazán sikerült. A második félidőre rendeztük a sorokat, akkor jól mozogtunk” – értékelte a találkozót az olasz szakvezető, aki hozzátette, ez a vereség beleférhet. „Tudnunk kell, hol a helyünk, nem várhatjuk el, hogy Anglia legyőzése után feltétlenül nyerjünk a regnáló Európa-bajnok ellen is. Nem szabad túl nagy nyomást helyezni a csapatra, és ez igaz a következő, németek elleni összecsapásra is” – mondta.

A csapatkapitány Szalai Ádám 82. alkalommal lépett pályára a magyar labdarúgó-válogatottban, így utolérte az örökranglista kilencedik helyén álló Garaba Imrét. A magyar labdarúgó-válogatottban legtöbbször szerepelt futballisták rangsora: 1. Király Gábor (1998–2016) 108 alkalommal, 1. Dzsudzsák Balázs (2007–) 108, 3. Bozsik József (1947–1962) 101, 4. Gera Zoltán (2002–2017) 97, 5. Juhász Roland (2004–2016) 95, 6. Fazekas László (1968–1983) 92, 7. Grosics Gyula (1947–1962) 86, 8. Puskás Ferenc (1945–1956) 85, 9. Garaba Imre (1980–1991) 82, 9. Szalai Ádám (2009–) 82.

Románia második csoportmeccsét is elveszítette, a Iordănescu-legénység ezúttal Zenica városában hajtott fejet a bosnyákokkal szemben. A trikolóroknak ezúttal sem ment a játék, a 90 perc alatt mindössze egyszer találták el az ellenfél kapuját. A találkozó egyetlen gólját Smail Prevljak szerezte a 68. percben az ügyetlenkedő román védelemtől asszisztálva. A csoport másik összecsapásán Finnország hazai pályán 2–0-ra verte Montenegrót, így két játéknap után Románia az utolsó helyen áll, három ponttal lemaradva a harmadik helyezettől. A románok legközelebb szombaton 21.45-től, hazai pályán fogadják Finnországot.

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük