Hirmondo
Hirdetés
Hirdetés

Incze Kriszta az élen

Incze Kriszta az élen Sport

Az előző évekhez hasonlóan ezúttal is a birkózó Incze Kriszta (Sepsi-SIC) lett Kovászna megye legjobb sportolója, aki sorozatban kilencedik alkalommal zsebelte be ezt az elismerést. A megye legjobb sportolóit múlt csütörtökön díjazták.

A Kovászna Megyei Sport- és Ifjúsági Igazgatóság a sportminisztérium pontozási rendszere alapján készítette el a 2021-es esztendő legjobbjainak listáját, amelyre egy-egy atléta és kerékpáros mellett három birkózó és öt küzdősportos (dzsiudzsicu) fért fel. A kitüntetettek közül öten a Sepsiszentgyörgyi MSK, hárman pedig a Sepsi-SIC színeiben versenyeztek, míg a Show Time SK és a Sepsi ISK egy-egy sportolója is bekerült a díjazottak közé.

Hirdetés
Hirdetés

Háromszék legjobbja 2021-ben a birkózó Incze Kriszta. A Sepsi-SIC sportolója idén nyolcadik lett a tokiói nyári olimpia játékokon, bronzérmes volt a lengyelországi Eb-n, az októberi norvégiai világbajnokságot a tizenkettedik helyen fejezte be, míg az országos bajnokságon aranyérem került a nyakába. Az olimpikon kijelentette, célja, hogy jövőre tizedszer is kiérdemelje ezt az elismerést. Második lett a szintén birkózó Sepsi-SIC-es Cătălina Axente, aki idén megnyerte a strandbirkózó World Series-t (világbajnokság), míg harmadikként zárt a felnőtt és az utánpótláskorúak mezőnyében egyaránt bizonyító atléta, Ruț Cristina Vasile (Sepsiszentgyörgyi MSK).

Kovászna megye legjobb sportolói 2021-ben: 1. Incze Kriszta (birkózó – Sepsi-SIC/edző: Mátéfi Árpád) 160 pont, 2. Cătălina Axente (birkózó – Sepsi-SIC/Mátéfi Árpád) 142,5 pont, 3. Ruț Cristina Vasile (atléta – Sepsiszentgyörgyi MSK/Nicolae Vasile) 106 pont, 4. Vlad Artene (dzsúdzsucus – Show Time SK/Cristian Copu) 53 pont, 5. Laurențiu Țifrea (dzsúdzsucus – MSK/Cristina Oltean) 50 pont, 6. Adrian Lucian Bogluț (dzsúdzsucus – MSK/Cristina Oltean) 45 pont, 7. Radu Nicolae Boieriu (dzsúdzsucus – MSK/Cristina Oltean) 42 pont, 8. Szabó Norbert (pályakerékpáros – Sepsi-SIC/Jose Escuredo) 35 pont, 9. Sere Barbara (birkózó – Sepsi ISK/Barabás György) 33 pont, 10. Lașcu Vlad (dzsúdzsucus – MSK/Cristina Oltean) 31 pont.

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük