Hirmondo
Hirdetés
Hirdetés

Hét csapat az 1. ligában

Hét csapat az 1. ligában Sport

Annak ellenére, hogy tavasszal a KSE Futsal kiharcolta az I. ligában való indulás jogát, a kézdivásárhelyiek a megfelelő játékoskeret hiányában mégsem indulnak a 2022–20023-as élvonalbeli bajnokságban.

Hirdetés
Hirdetés

Nemrégiben a Román Labdarúgó-szövetség elkészítette a teremlabdarúgó 1. liga új szezonjának menetrendjét, de a nevezett csapatok között nem található meg a KSE Futsal neve. Az élvonalba feljutó felsőháromszéki alakulattól több meghatározó ifjúsági játékos is távozott a nyáron, így a kék-fehérek a megfelelő játékoskeret hiánya miatt nem tudnak indulni az első osztályban. A másik feljutó, a Dévai West vállalta a szereplést. Déva mellett további hét gárda – a címvédő Galaci United, az ezüstérmes Dévai Autobergamo, a bronzérmes FK Székelyudvarhely, a Temesvári CFR, a Luceafărul Buzău, a Spor­ting Ciorăști a KSE Futsal helyét átvevő Kolozsvári Clujana – nevezett az új idényre, ám a napokban Ciorăști visszalépett.

Várhatóan csak egy mérkőzést rendeznek meg a pontvadászat első fordulójában, hiszen szeptember 3–10. között a romániai U19-es futsalválogatott éppen spanyolországi korosztályos Európa-bajnokságon szerepel, így több csapat halasztást kért. A futsalidény augusztus 29-én, Székelyudvarhelyen a Galac–Déva Szuperkupa-mérkőzéssel rajtol. 

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük