Hirmondo
Hirdetés
Hirdetés

Bolgár játékost igazoltak

Bolgár játékost igazoltak Sport

A bolgár Boriszlava Hrisztova leigazolásával vált teljessé a hatszoros bajnok és hétszeres kupagyőztes Sepsi-SIC 2022–2023-as játékoskerete.

Hirdetés
Hirdetés

A 26 éves Boriszlava Hrisztova az elmúlt két évben a lengyelországi InvestInTheWest ENEA Gorzów csapatát erősítette. A dobóhátvédként és alacsony bedobóként is bevethető bolgár válogatott a 2021–2022-es idényben a lengyel pontvadászatban 23 mérkőzésen lépett pályára, ezeken 17,7 pontot, 4,6 lepattanót és 3 gólpasszt átlagolt. Egykori együttese mezében az Európa-kupában négy találkozón átlagban 19,5 pontot szerzett, 5,3 lepattanót gyűjtött be és 1,8 asszisztot osztott ki. A 182 cm magas Hrisztova 2015–2020 között az amerikai egyetemi bajnokságban szereplő WSU Cougars játékosa volt, és korábban hazája bajnoksága mellett még Törökországban is játszott.

A zöld-fehérek korábbi bejelentése szerint sikerült megszerezni Andreea Mititelu, a belga és kongói kettős állampolgársággal rendelkező Bethy Mununga, a dán Maria Jespersen és az északmacedón Ivana Kmetovszka játékjogát. A klub közlése szerint a továbbiakban is a szentgyörgyi gárdát erősíti Ioana Ghizilă, Britney Jones, Anamaria Pop, Ștefania Cătinean, Orbán Nikolett és Botos Petra, valamint visszatér Annemarie Gödri-Părău.

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük