Hirmondo
Hirdetés
Hirdetés

Felkészült és motivált

Felkészült és motivált Sport

Háromszék legeredményesebb birkózója, Incze Kriszta a felkészülési időszak végéhez közeledik, és július 28-án utazik Tokióba, a 32. nyári olimpiai játékokra. A birkózóküzdelmek augusztus 1. és 7. között zajlanak, sepsiszentgyörgyi versenyzőnk augusztus 3-án és 4-én léphet szőnyegre a 62 kilogrammos súlycsoportban, ahol 16 sportoló küzd az olimpiai érmekért.

Tokiói szereplésével gyerekkori álma valósul meg a többszörös országos bajnok, Európa-bajnoki ezüstérmes Incze Krisztának, aki a tavalyi belgrádi világkupa ötödik helyezésének, illetve az észak-koreai versenyzők távolmaradásának köszönhetően küzdhet éremért az olimpián. „Az olimpiai részvétel számomra egy valóra vált álom, már kislányként kitűztem ezt a célt, amit idén sikerül megvalósítanom. Az elmúlt öt évben rengeteget dolgoztam, aminek meglett az eredménye. Az olimpián elsősorban magamnak akarok bizonyítani, utána pedig a szüleimnek, az edzőimnek, a klubomnak és mindenki másnak, aki támogatott” – nyilatkozta a 25 éves sportoló.

Hirdetés
Hirdetés

Néhány nappal ezelőtt bemutatták a romániai olimpiai csapatot, amelynek tagjai letették az esküt.

A birkózóválogatott tagjaként Kriszta július 28-án, szerdán indul Tokióba, ahol augusztus 3-án és 4-én lép szőnyegre. „Csak napok vannak hátra az indulásig, már érezhető a verseny előtti izgalom, viszont igyekszem nyugodt maradni. A többi megmérettetéshez hasonlóan az olimpiát is teljes komolysággal kezelem, mindent beleadok, a legjobbat akarom kihozni magamból, hiszen szeretnék éremmel hazatérni!” – fogalmazott a háromszéki kiválóság, akinek sok sikert kívánunk a kitűzött cél eléréséhez!

A koronavírus-járvány miatt még a résztvevők számára is szigorú előírások lesznek érvényben a tokiói olimpia pénteki nyitóünnepségén. A bevonuláson részt vevő versenyzőknek a stadionon kívül két-, belül pedig egyméteres távolságot kell tartaniuk egymástól, és végig maszkot kell viselniük, továbbá a sportolók maguk dönthetik el, hogy ilyen körülmények között jelen kívánnak-e lenni az eseményen. A lelátón is csak nagyon korlátozott számban foglalhatnak helyet a meghívottak, ugyanis a nemzeti olimpiai bizottságok képviseletében csupán az elnök és a főtitkár vehet részt, rajtuk kívül pedig a helyszínre utazó vezető politikusok lehetnek jelen.

A 2019 decemberében átadott, 68 ezer férőhelyes Olimpiai Stadionban már javában készülnek a pár nap múlva esedékes ünnepségre. A létesítmény környékét már teljesen elzárták az autós forgalomtól, de a szomszédságában lévő Japán Olimpiai Múzeumnál sok gyalogos fotózkodik az olimpia legfőbb jelképével, az ötkarikával, vagy éppen a szigetországban megrendezett korábbi három játékok – az 1964-es tokiói nyári, valamint az 1972-es szapporói és az 1998-as naganói téli olimpia – kicsinyített jelképeivel. Az viszont továbbra is talány, hogy a mostani eseményen hol fog állni és milyen lesz a kandeláber, amelyben az olimpiai láng lobog majd 16 napon át, ugyanis azt nem látni a lelátóról. Az azonban igen, hogy az Olimpiai Stadion küzdőtere teljesen le van takarva, illetve áll az az emelvény is, amelyen a zászlórúdra felhúzzák majd az olimpiai lobogót, és amelyen vélhetően elhangzik a szervezőbizottság elnökének, vagy éppen Thomas Bachnak, a Nemzetközi Olimpiai Bizottság (NOB) elsőszámú vezetőjének a beszéde.

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük