Felhívás!

Egy vérből vagyunk – jótékonysági futás

A jubileumi 20. évét ünneplő Sapientia Erdélyi Magyar Tudományegyetem is bekapcsolódott társszervezőként az Egy vérből vagyunk nevet viselő jótékonysági futásba, melynek kettős célja van: a szervezők szeretnék felhívni a figyelmet a határon túli magyarokkal való összetartozásra és a véradás fontosságára. A jótékonysági futás 600 kilométeres távot ölel fel a budapesti rajttól a magyarfülpösi célba érkezésig, utóbbi szórványkollégiuma az idei jótékonysági akció kedvezményezettje.

Vasárnap futott be a csapat a Sapientia EMTE Kolozsvári Karának udvarára, ahol sajtótájékoztatón beszéltek a kezdeményezés céljáról és fontosságáról a szervezők és meghívottak. Házigazdaként dr. Tonk Márton, a Sapientia EMTE rektora köszöntötte a résztvevőket, aki a huszadik tanévét ünneplő egyetemről elmondta, „a nemzeti összetartozás egyik fontos intézménye a Sapientia EMTE, hiszen ezek a falak, a kollégák nemcsak nyilatkozzák, de tanítják az összetartozást a négyszemeszternyi magyarságtörténet által”. Az egyetemen egy új kezdeményezés is napirenden van: Sepsiszentgyörgyön és Csíkszeredában sport- és edzőképző, illetve testneveléstanár szakok indítása.

Kelemen Hunor miniszterelnök-helyettes gratulált a szervezőknek, és köszönetét fejezte ki a közösség nevében ezért a mostani akcióért, mellyel közel fél száz gyerek megsegítését karolta fel az Egy Vérből Vagyunk Alapítvány.

Novák Károly Eduárd, Románia sportminisztere elmondta, két dolgot szeret nagyon az életében: a jótékonykodást és a sportot, és épp ezeket köti össze a jótékonysági futás. „Jobb, egészségesebb jövőt biztosítani a gyerekeinknek, hogy mindenki felfedezhesse a sport szépségét, és amit a sport ad” – ezt látja fontos célként.

Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.