Hirmondo
Hirdetés
Hirdetés

Értékes döntetlen a nyitányon

Értékes döntetlen a nyitányon Sport

Rövid vakáció után megkezdődött a román élvonalbeli labdarúgó-bajnokság, amely mostantól a Szuperliga nevet viseli. A Sepsi OSK döntetlennel kezdte menetelését fennállása hatodik élvonalbeli idényében, a pénteki nyitónapon kétgólos hátrányból felállva 2–2-re végzett az Universitatea Craiova otthonában.

Hirdetés
Hirdetés

A Román-kupa elmúlt idényének elődöntős ellenfelei, az Universitatea Craiova és a későbbi győztes, majd a Szuperkupát is bezsebelő Sepsi OSK olténiai összecsapása izgalmasra sikerült. Az első nagy helyzet az 5. percben a Sepsi OSK előtt adódott, Ion Gheorghe lapos lövését azonban védeni tudta a búcsúmeccsét játszó Mirko Pigliacelli, aki Palermóban folytatja pályafutását. A hazai válasz sem késlekedett, viszont Roguljic fejese, majd Baiaram távoli próbálkozása is célt tévesztett. A 29. percben a házigazda Universitatea törte meg a gólcsendet, a sérült Roguljic helyére becserélt Gustavo Vagenin senkitől sem zavartatva fejelte a hálóba Andrei Ivan beadását (1–0). A félidő végéhez közeledve a kapusok kerültek előtérbe, előbb Niczuly Roland hárította az egyedül kapura törő Koljic emelését, majd Pigliacelli védte Gheorghe átlövését.

A kapuk szünet után is felváltva forogtak veszélyben, ekkor azonban már alaposan rákapcsolt a Sepsi OSK, ám az egyenlítés nem jött össze, Cătălin Golofca lapos lövésénél újra nagyot védett Pigliacelli, majd Ștefănescu labdavesztését követően egy gyors kontra után Gustavo Vagenin meglőtte második gólját (2–0). A Sepsi OSK kétgólos hátrányban sem adta fel, és ennek meg is lett az eredménye, húsz perccel a vége előtt Dimitrov beadásából a csereként beállt Damașcan szépített. A sepsiszentgyörgyi alakulat mindent megtett a pontszerzésért, nyomás alá helyezte az oltyán kaput és a 87. percben Nicolae Păun révén kiegyenlített (2–2). A találat után a VAR a gólszerzőt letaroló Alexandru Mateiu megmozdulása miatt akcióba lépett, és villant is a piros lap a hazai középpályásnak. Az emberelőnybe került piros-fehérek mindhárom pontot megszerezhették volna, azonban a legvégén Rareș Ispas közelijét Pigliacelli bravúrral mentette. Maradt a 2–2, az OSK ezzel elrontotta a craiovai kispadon első alkalommal helyet foglaló Bálint László György bemutatkozását. Az oltyánok legutóbb két évvel ezelőtt tudták legyőzni a háromszékieket, az azóta lejátszott 8 meccsen 4 OSK-győzelem és 4 döntetlen a mérleg.

A Sepsi OSK számára következik a szlovén Olimpija Ljubljana elleni csütörtökön 21 órától kezdődő hazai összecsapás a Konferencia Liga második selejtezőkörében, majd vasárnap déli 12 órától az FC Argeșt fogadják a pontvadászat második fordulójában.

 

Bergodi elégedett, Bálint kevésbé

A mérkőzést követően Cristiano Bergodi, a Sepsi OSK vezetőedzője gratulált játékosainak, hogy a végsőkig küzdöttek. „Összességében boldog vagyok, gratulálok a srácoknak, nagyon jól reagáltak. Tetszett a hozzáállásuk, az, hogy a végsőkig nem adták fel. A szezon elején előfordulhatnak hibák, de szerintem a csapat jól nézett ki, különösen a második félidőben. A Craiova otthonában kétgólos hátrányban nem tudom, hány csapat jön vissza és egyenlít. Ne felejtsük el, hogy az utolsó másodpercben volt egy esélyünk, Mirko Pigliacelli védett térddel. Nehéz dolgunk lesz a Konferencia Ligában. Megnéztem a Ljubljana meccsét, kicsit szerencsésen jutottak tovább. Mi egy kis csapat vagyunk. Meglátjuk, mi fog történni” – fogalmazott Cristiano Bergodi.

„A pontok már a zsebünkben voltak, de az utolsó 20 percet nem kezeltük megfelelően. A középső védőkről kaptunk gólokat, nem tudtuk blokkolni ezeket a lehetőségeket a mérkőzés utolsó részében. A Sepsi magas tempót diktált nekünk. Nyernünk kellett volna, de az utolsó pillanatokban akár el is veszíthettük volna a mérkőzést. Végül is ez egy pont, de egyértelmű, hogy nagyon sok tennivalónk van. Nincs időnk panaszkodni, jönnek a következő meccsek, és mentálisan jól kell kezelnünk ezeket a helyzeteket” – értékelt a Craiova kispadján debütáló Bálint László György.

 

Statisztika

Labdarúgó Szuperliga, alapszakasz, első forduló: Universitatea Craiova–Sepsi OSK 2–2 (1–0).

Craiova, Ion Oblemenco Stadion, mintegy 11000 néző. Vezette: Radu Petrescu (Bukarest). Craiova: Pigliacelli – Papp, Screciu, Vătăjelu, Căpățînă (Martic, 84.) – Crețu, Mateiu – Roguljić (Vagenin, 26.), Baiaram, Ivan – Koljić (Marković, 73.). Vezetőedző: Bálint László. Sepsi OSK: Niczuly – Niňaj (Rondón, 62.), Bălașa, Mitrea, Dumitrescu (Ispas, 82.) – Dimitrov, Păun, Gheorghe (Rodríguez, 69.), Ștefănescu, Bărbuț (Golofca, 46.) – Tudorie (Damașcan, 69.). Vezetőedző: Cristiano Bergodi. Gólszerzők: Vagenin (29., 59.), illetve Damașcan (73.), Păun (87.). Sárga lap: Baiaram (33.), Papp (63.), Pigliacelli (65.), illetve Bărbuț (44.), Mitrea (65.), Dumitrescu (65.). Piros lap: Mateiu (89.).

További eredmények: AFC Hermannstadt – CS Mioveni 3–0, FC Argeș–Aradi UTA 2–0, Kolozsvári CFR–FC Rapid 1–0. A vasárnapi Farul Konstanca – FC U Craiova és FCSB – Kolozsvári Universitatea mérkőzések lapzártánk után végződtek. A mai műsor: 18.30-tól AFC Botoşani – Chindia Târgovişte, 21.30-tól Petrolul 52 – FC Voluntari.

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük