Hirmondo
Hirdetés
Hirdetés

Röviden

Olimpija a Sepsi OSK-nak

A csütörtöki nemzetközi kupanap után ismeretessé vált mind a négy romániai csapat ellenfele, a Sepsi OSK-ra szlovéniai kiszállás vár. A 2022–2023-as Európa Konferencia Liga második selejtező körében, július 21-én: Sepsi OSK – Olimpija Ljubljana (Szlovénia), CFR Kolozsvár – Inter Club d’Escaldes (Andorra), Saburtalo (Grúzia) – FCSB, Vlazznia (Albánia) – Universitatea Craiova (utóbbi mérkőzés már korábban ismeretes volt, az albán csapat sem játszott az első körben). A visszavágókat július 28-án rendezik.

Az Olimpija Ljubljana papírforma szerint, ám nagy-nagy küzdelemben búcsúztatta a luxemburgi Differdange csapatát. Az első mérkőzésen a vendég luxemburgi csapat 1–0-ra vezetett, a házigazdák egyenlítettek. A visszavágón szintén a Differdange vezetett, s a 80. percben 2–1-es összesítéssel továbbjutásra állt. Akkor Doffo góljával egyenlített a szlovén csapat, s a baj csőstül jött a luxemburgiaknak, mert a 84. percben az egyik játékosukat (Maazou) sportszerűtlenség miatt kiállította a játékvezető. A rendes játékidőben nem esett több gól, ám a hosszabbításban, a 112. percben az Olimpija vezetést szerzett (Milovic), az eredményt meg is tartotta és továbbjutott. A román sportsajtó elemzői úgy vélik, a luxemburgi csapat valamivel könnyebb ellenfél lett volna a Sepsi OSK-nak. Az Olimpija Ljubljana hatszor volt bajnok Szlovéniában, igaz, legutóbb 2018-ban. A Transfermarkt.com játékospiaci listáján az Olimpija Ljubljana keretének összértéke 7,4 millió euró, míg a Sepsi OSK neve után a 14,2 millió eurós összeg olvasható. A kiesett Differdange alig 1,91 millió eurót ér, de közel állt, hogy kiüsse az Olimpiját, ez is mutatja, hogy a játékospiaci érték viszonylagos szempont.  (bl)

Eb-arany a pingpongozónak

A Szuperligás Sepsi-SIC 15 esztendős pingpongozója, Dragoș Bujor csapatban (Darius Movileanu, Iulian Chirița, Eduard Ionescu, Andrei Istrate, Dragoș Bujor) aranyérmet szerzett az U19-es román fiúválogatottal a Belgrádban zajlott ifjúsági asztalitenisz-Európa-bajnokságon. Románia a fináléban szoros küzdelem után nyert 3–2-re Lengyelország ellen.

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük