Hirdetés
Hirdetés
Felhívás!

Eltiltása után tanácsadóként tér vissza Michel Platini

Eltiltása után tanácsadóként tér vissza Michel Platini Sport

Eltiltásának lejárta után visszatér a futball világába Michel Platini, az európai szövetség korábbi elnöke, aki a profi labdarúgók nemzetközi szakszervezetét (FIFPro) vezető Philippe Piat személyes tanácsadója lesz – írja az MTI.

Hirdetés
Hirdetés

A francia Piat és Platini 1972 óta ismerik egymást, előbbi FIFPro-elnöki megbízatása még két évig érvényes. A hírek szerint nem jelölteti magát újra, francia médiainformációk szerint pedig éppen Platini lehet majd az utódja.

A dolog azért érdekes, mert a játékosként Európa-bajnok francia szakembert a nemzetközi szövetség (FIFA) 2015-ben hűtlen kezelés miatt nyolc évre eltiltotta minden labdarúgással kapcsolatos tevékenységtől, mert 2011-ben kétmillió svájci frankot, vagyis durván 600 millió forintot fogadott el Joseph Blattertől, a FIFA akkori elnökétől.

A FIFA szerint az “indokolatlan” kifizetésnek semmiféle szerződéses alapja nem volt. A nemzetközi Sportdöntőbíróság (CAS) később négy évre csökkentette a jelenleg 64 esztendős Platini büntetését, aki így tavaly október óta ismét tevékenykedhet a futballban. Az ügyének ugyanakkor még nincs vége, a FIFA tavaly decemberben egy svájci bíróságon nyújtott be keresetet, melyben jogi úton próbálja visszaszerezni azt a pénzt, amit Platini Blattertől kapott.

(MTI, index.hu)

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük