Hirmondo
Hirdetés
Hirdetés

A tanügyminiszter intézkedéseket sürget az iskolákban az influenzajárvány megelőzése érdekében

A tanügyminiszter intézkedéseket sürget az iskolákban az influenzajárvány megelőzése érdekében Románia

Valamennyi döntéshozó szervnek megfelelő intézkedéseket kell foganatosítania a gyermekek iskolai jóllétének biztosítása és az influenzajárvány kockázatának csökkentése érdekében – hangsúlyozta Monica Anisie oktatási miniszter szerdán a megyei főtanfelügyelőkkel, a szakszervezeti szövetségek képviselőivel, valamint a szülői egyesületek képviselőivel tartott távértekezleten, amelyen Victor Costache egészségügyi miniszter is részt vett.

Hirdetés
Hirdetés

Az oktatási tárca vezetője felszólította a megyei tanfelügyelőségeket, hogy kövessék figyelemmel az esetleges válsághelyzeteket, tájékoztassák ezekről a szaktárcát, ugyanakkor tartsák a kapcsolatot a megyei közegészségügyi igazgatóságokkal, illetve az iskolaigazgatókkal. „Ugyanakkor nagyon fontos, hogy a tanintézetekben végzett fertőtlenítés után ne kezdődjön el azonnal a tanítás” – hívta fel a figyelmet.

Anisie és Costache ugyanakkor rámutatott, az illetékes intézmények közötti együttműködés, a foganatosítandó intézkedések részleteit egy dokumentumban rögzítették, amelyet a nap folyamán elküldenek valamennyi megyei tanfelügyelőségnek és közegészségügyi igazgatóságnak.

(Agerpres)

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük