Hirmondo
Hirdetés
Hirdetés

Elszalasztott esély

Elszalasztott esély Sport

Mindkét Galaci CSM elleni hazai mérkőzését elveszítette hétvégén a győzelmi kényszerben levő Háromszéki Ágyúsok jégkorongcsapata, így behozhatatlan hátrányba került a romániai jégkorongbajnokság felsőházáért vívott harcban.

A szombati első meccsen nagyot küzdöttek az Ágyúsok a közvetlen rivális Galaci CSM ellen, 11 perc után Ilyés Tamás emberelőnyös találatával, illetve Szergej Pajor góljával már 2–0-ra vezettek. A vendégek azonban az első szünetig szépítettek, majd a második szünetig kiegyenlítettek (2–2). A záró harmad első felében kétgólos előnyre tettek szert a moldvaiak (2–4), de az 54. percben Márton Koppány góljával felzárkóztak az Ágyúsok (3–4). A végjátékban mindent megtett az egyenlítésért a kék-narancs mezes együttes, ám nem sikerült hosszabbításra menteni a meccset, ellenben a galaciak egy másodperccel az utolsó dudaszó előtt megadták a kegyelemdöfést (3–5).

Hirdetés
Hirdetés

Vasárnap már jóval egyoldalúbbra sikeredett a párharc, nem tudtak eredményesek lenni a háromszéki fiatalok, nem így a galaciak, akik 4–0-ra nyertek, ennek köszönhetően 51 ponttal zárták a 28 mérkőzésből álló alapszakaszt. A 40 ponttal rendelkező Ágyúsoknak matematikailag már nincs esélyük beérni őket, így eldőlt, hogy az alsóházban szerepelnek első szezonjuk végén. A háromszékiekre még két meccs vár az alapszakaszban, szerdán és csütörtökön 18.30-tól a Gyergyói Hoki Klubot fogadják tétnélküli mérkőzéseken. 

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük