Hirmondo
Hirdetés
Hirdetés

Egy győzelem, egy vereség

Egy győzelem, egy vereség Sport

Egy győzelemmel és egy vereséggel kezdte a 2023-as Európa-bajnokság selejtezőkörét a román női kosárlabda-válogatott, amely csütörtökön hazai környezetben 65–59-re verte Izlandot, vasárnap viszont súlyos (107–52) vereséget szenvedett Spanyolország vendégeként.

Hirdetés
Hirdetés

Az öt Sepsi-SIC-es játékost soraiban tudó román válogatott csütörtök este fordulatos mérkőzésen kerekedett Izland fölé Bukarestben. A találkozón Orbán Nikolett dupla-dupla (19 pont és 18 lepattantó) teljesítményt nyújtott, Alina Podar 6 és Ioana Ghizilă 4 egységgel vette ki részét a sikerből, Anisia Croitoru és Ștefania Cătinean pedig ezúttal debütált a felnőttválogatottban.

Vasárnap az ibériai Almeriában nézők előtt lejátszott Eb-selejtezőn a Dan Calancea irányította román válogatottnak esélye sem volt a világbajnoki bronzérmes Spanyolország ellen, 55 pontos zakó lett a vége. Ezúttal Ghizilă nyújtotta a legjobb teljesítményt a maga 14 pontjával, mellette Podar 9, Croitoru 2 egységgel, míg Orbán és Cătinean pont nélkül zárt.

A C-csoport eredményei: 1. forduló: Magyarország–Spanyolország 62–66, Románia–Izland 65–59. 2. forduló: Spanyolország–Románia 107–52, Izland–Magyarország 58–115. Folytatás egy év múlva.

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük