Hirmondo
Hirdetés
Hirdetés

Eb-pótselejtező: Magyarország továbbjutott, Románia kiesett

Eb-pótselejtező: Magyarország továbbjutott, Románia kiesett Sport

A magyar labdarúgó-válogatott 3-1-re győzött Bulgária vendégeként az Európa-bajnoki pótselejtező csütörtöki elődöntőjében, így már csak egy mérkőzést kell nyernie az Eb-részvételért.

Hirdetés
Hirdetés

Marco Rossi szövetségi kapitány a hiányzó Szoboszlai Dominiket a DAC-ban futballozó Kalmár Zsolttal pótolta, aki a 17. percben szögletből adott gólpasszt Willi Orbánnak, majd a 47. percben szabadrúgásból talált be. A meccset a csereként beálló Nikolics Nemanja fejesgólja döntötte el a 75. percben, a végeredményt Georgij Jomov állította be a hajrában. A találkozón Nego Loic becserélésével újoncot is avatott az olasz szakvezető.

A magyarok 45 év után győzték le ismét a bolgár csapatot, idegenben pedig 63 esztendő után sikerült felülmúlniuk riválisukat.

A nemzeti együttes november 12-én a Puskás Arénában Izlandot fogadja az Eb-részvételért, de előtte most vasárnap előbb Belgrádban Szerbia, majd jövő szerdán Moszkvában Oroszország vendége lesz a Nemzetek Ligájában.

Eb-pótselejtező, A divízió, elődöntő:
Bulgária-Magyarország 1-3 (0-1)
Szófia, 2000 néző, v.: Szymon Marciniak (lengyel)
    gólszerzők: Jomov (89.), illetve Orbán (17.), Kalmár (47.), Nikolics (75.)

Izland kiejtette Romániát

A labdarúgó Európa-bajnokság pótselejtezőjének elődöntőjében Izland 2–1-re legyőzte Romániát, ezzel eldőlt, az északi ország válogatottja játszhat november 12-én a Bulgáriát 3–1-re legyőző Magyarország ellen az Eb-részvételért.

A mérkőzés eleje kiegyenlített játékot hozott, a labda nagyjából egyenlő arányban volt a két csapatnál. Több helyzetet eleinte a vendég románok alakítottak ki, de mégis Izland szerezte meg a vezetést: Gylfi Sigurdsson kapott remek labdát a tizenhatos határán, majd bal lábbal a bal alsó sarokba bombázott.

Tizenkét perccel később Alfred Finnbogason ugrott ki a védők közül, majd a kapuba talált – lesről. A 35. percben viszont már újabb érvényes gólnak örülhettek az izlandiak: Finnbogason remekül ívelte a labdát a Camorát lerázó Gylfi Sigurdsson elé, aki a kapu jobb oldalába tekert (2–0).

A félidőben Mirel Rădoi három cserével próbált meg új lendületet adni a román csapatnak, amely a játékrész derekán visszajött a meccsbe: Ragnar Sigurdsson odakönyökölt Burcának a tizenhatoson belül, a játékvezető hosszas VAR-vizsgálatot követően büntetőt ítélt, amelyet Alexandru Maxim értékesített. A szépítést követően egy ideig úgy tűnt, a román csapat akár kiegyenlíthet, nagy nyomást helyezett ellenfelére, de egy idő után az izlandiakkal együtt elfogyott az ereje – az utolsó 15 percben már két fáradt csapat erőlködését láttuk a pályán.

A Magyarország–Izland mérkőzés győztese ott lesz a jövő nyári Európa-bajnokság F-csoportjában.

Eb-pótselejtező, A divízió, elődöntő:
Izland–Románia 2–1 (2-0)
Reykjavík, 500 néző, v.: Skomina (szlovén)
    gólszerzők: Sigurdsson (17., 35.), illetve Maxim (63. – 11-esből)

(MTI/Nemzeti Sport)

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük