Hirmondo
Hirdetés
Hirdetés

Diószegi: lejátsszuk a meccset, de…

Diószegi: lejátsszuk a meccset, de… Sport

A Sepsi OSK labdarúgó-csapata kiáll a Craiova elleni, újrajátszandó mérkőzésre, ettől azonban még nem tesz le arról, hogy a Nemzetközi Sportdöntőbírósághoz (CAS) forduljon a szurkolói botrány miatt – jelentette ki Diószegi László, a klub tulajdonosa szombaton a Digisport csatornának nyilatkozva.

„Nem jelent problémát, hogy lejátsszuk a meccset, de továbbra is fenntartjuk, hogy a CAS-hoz fordulunk, mert tudni akarjuk, hogy igazunk volt-e vagy sem. Nem változik semmi, valószínűleg augusztusban vagy szeptemberben születik meg a döntés. Nem a tabella állásán akarunk változtatni, csak azt szeretnénk, hogy kiderüljön, igazunk volt-e. Jó, hogy a pályán játsszuk le a meccset, ne legyen több vita, de szeretnénk tudni, hogy igazunk volt-e. Ha a Craiova legyőz minket, az azt jelenti, hogy megérdemli. Ez pofonegyszerű” – hangoztatta Diószegi.

A klubtulajdonos leszögezte: mindkét oldalon véget kell vetni a szurkolói skandálásoknak. „Ha nem jutunk be a rájátszásba, az nem a világ vége, ilyen a foci, tudnunk kell veszíteni is. Ha nem jutunk be a rájátszásba, nem halt ki a futball Sepsiszentgyörgyön, a 7-8. helyért harcolunk. Csütörtökön a Craiova megtiltotta a szurkolók belépését a meccsre, mi megteszünk mindent, hogy ne szivárogjanak be, hogy ne jöjjenek szervezetten” – jelentette ki Diószegi.

Hirdetés
Hirdetés

Mint arról beszámoltunk, a Román Labdarúgó Szövetség (FRF) fellebbviteli bizottsága csütörtökön döntött úgy, hogy újrajátszatja a Sepsi OSK és az FCU 1948 Craiova közötti, a vendégszurkolók magyarellenes skandálása miatt félbeszakított mérkőzést. A háromszéki és az olténiai együttes botrányba fulladt élvonalbeli bajnoki összecsapását (Superliga) január 29-én játszották Sepsiszentgyörgyön. Andrei Chivulete játékvezető a 26. percben az öltözőbe küldte a csapatokat, majd hangosbemondón felszólították a vendégszurkolókat, hogy fejezzék be a magyarellenes rigmusok skandálását. Tíz perc kényszerszünet után a csapatok visszatértek a pályára, de a mérkőzés csak néhány másodpercig tartott ezt követően, mert a Craiova drukkerei folytatták a magyarellenes szólamaikat, így a bíró lefújta az összecsapást. A nagy felháborodást kiváltó mérkőzés, mindenekelőtt a szurkolói magatartás ügyében a Román Labdarúgó Szövetség (FRF) fegyelmi bizottsága kétszer elhalasztotta a döntést, végül február 15-én meghozta az első fokú döntést.

E szerint a Sepsi OSK 3-0-ra nyerte a meccset, a vendégegyüttes szurkolói pedig hat idegenbeli vagy semleges pályán sorra kerülő mérkőzésen nem vehetnek részt. Emellett a Craiovát 22 500 lejre bírságolták, és a Sepsi OSK-ra is 25 ezer lej büntetést róttak ki. A Sepsi OSK illetékesei üdvözölték a szakszövetség határozatát, kifogásolták azonban, hogy őket is pénzbüntetéssel sújtották. A Craiova viszont teljesen elégedetlen volt a döntéssel, és fellebbeztek ellene. Az óvás kapcsán csütörtökön ült össze ismét a FRF fellebbviteli bizottsága, amely előző két ülésén nem határozott.

A határozat módosítja a Superliga tabelláját is, az FCU 1948 Craiova ugyanis ennek nyomán feljön a 6., felsőházi rájátszást érő helyre (40 pont).

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Hozzászólások
 • User
  Dátum: 2023. március 11., 17:54
  ÉRTÉKELÉS: 32

  Köszönjük UDMR, megint elárultátok a magyarságot!
  Néhány évvel ezelőtt az a kormány, amelynek az UDMR is a tagja, megszavazta a rasszizmus szigorú büntetését, azonban a magyarrellenesség büntetését nem írták elő.
  Pont ezt kihasználva skandálnak a bocskorosok minden meccsen a magyarok ellen, és pont arra hivatkozott a Bocskoros Futballszövetség, amikor eltörölte a Krajova büntetését, hogy a rasszizmus tilos, azonban semmi sem tiltja az idegenellenességet, tehát a magyarellenességet sem.
  Multumim UDMR!
  Nemzetárulók!

 • User
  Dátum: 2023. március 11., 20:02
  ÉRTÉKELÉS: 14

  Mikor a politika bele szól a sportba,akkor hagyjuk…
  Ne legyetek majmok.
  Utálatos kezd lenni az egész „herce-hurca” .
  A paraszt éhen döglik,a fiatalság külföldön,de a „háromszéki foci” az élen.
  Menjetek a nagynyavájotkba belé az egészen… Sok süket

 • User
  Dátum: 2023. március 11., 21:23
  ÉRTÉKELÉS: 15

  Kész gyászjelentő !!! Az a nagy baj ,hogy bárhogy is legyen , elment a kedve a szurkolóknak !! Kongó stadionunk lesz a románok örömére .Ez már egy nagy kaka , nem fotbal !!

 • User
  Dátum: 2023. március 12., 13:21
  ÉRTÉKELÉS: 2

  Itt az ideje eladni a fociüzletet …valami arab emírnek ,elviszi őket a sivatagba edzeni,ha nem megy strandfocistákat faragnak belőlük.A stadionban elfér még egy pékség meg saját termék üzletek…ha jó a pékárú
  többet hoz mint a rossz foci!Habár van panasz a kenyérre meg másra is…az ,hogy az ár fel ,a minőség le!Milyen érdekes ,hogy a foci is így alakult.Mi ez?Csak nem kartellezés?Vagy ,kartellázás?(Nemkivánt szó törlendő-Én ,Fülig Jimmy sajátkezüleg).

  • User
   Dátum: 2023. március 16., 7:46
   ÉRTÉKELÉS: 5

   Ti …haziak,akik pocskondiazzatok Dioszegit,ha ő nem lenne,nem lenne sepsinek A liga csapata!Nem lenne modern pályája!Ennyit egy magánember se tett,mint ő!Be kellene fogjátok a pofatokat,hálátlanok!O már beirta magát sepsi történelmébe!Több tiszteletet érdemel!

 • User
  Dátum: 2023. március 12., 18:03
  ÉRTÉKELÉS: 6

  Kamu futball, kamu cel. Ilyen botladozo jatekkal en nem kivankozok a play off-ba. Ket passzot nem tudnak osszehozni, minden labdakihozatal 25 hatso passzal kezdodik, majd egy hosszu hej-rupp labda, ami 95%-ban az ellenfele. Akkor minek? Nem amitsuk mar magunkat hiu abrandokkal.

 • User
  Dátum: 2023. március 13., 10:07
  ÉRTÉKELÉS: 2

  Suszter,maradj a kaptafánál-mondja egy régi latin közmondás.(Sutor ne ultra crepidam)Én kiegészítném azzal ,hogy ,és” pék maradj a kapufánál(künn)ne a focipályain.

 • User
  Dátum: 2023. március 13., 19:03
  ÉRTÉKELÉS: 2

  Dic ergo (látom, tud latinul, nem fordítom), hány „suszter” van Romániában (és Magyarországon, Kínában etcaetera) aki össze tud hozni egy olyan futballcsapatot, amely éveken át az első liga élvonalában végez? Si tacuisses, philosophus mansisses. Vale!

 • User
  Dátum: 2023. március 14., 9:30
  ÉRTÉKELÉS: 6

  Salve!Akinek pénze van!Pecunia non olat.
  Nem a focisták játszanak,hanem a pénz .
  Vot egyszer egy Abramovics,itt van a fcsb
  tulajdonosa,az a barom (nem írom le a nevét,nem érdemli meg)és a többiek…Diószegi ezek mellett-hogy foci terminust használjak-labdában sem rúghat.
  Melldöngetésnek azért kiváló.Méghogy székely foci…ez vicc ,ugye?

 • User
  Dátum: 2023. március 14., 13:38
  ÉRTÉKELÉS: 3

  Ha pénz van,suszter is van!Csak nem gondolja ,hogy a „suszterek” állítják össze a csapatokat,adják-veszik a játékosokat mint azon a bizonyos piacon ami a vágóhíd környékén van,túl a vágányokon.Ezek ugye menedzserek….milyen szép szó,a régi kupec
  szépen csomagolva,hogy ne mondjam azt amit I.Napoleon mondott Talleyrandnak,hogy micsoda selyemharisnyában.

 • User
  Dátum: 2023. március 14., 18:01
  ÉRTÉKELÉS: 3

  Lehet kekeckedni(ha az ember siet ,néha melléüt vagy túllihegi),maga írta ,hogy tudok
  latinúl…nem tudok,maga sem tud megnyugtatom.A latin az egy holt nyelv,ha tudunk néhány szállóigét az nem jelenti hogy tudunk latinúl.Gondolom egyetért velem.Például a Vatikán papjai tudnak, ,mert…biztos tudja.És azt is tudja ,hogy Ave Caesar és Ave Maria nem volt férj és feleség.

 • User
  Dátum: 2023. március 16., 10:55
  ÉRTÉKELÉS: 4

  Ő üzletember, haszna van belőle nehogy már Caritas – nak kiáltsuk ki a céget! Ez nem irigység részemről, mert én nem irigylem…neki sincsen 5 gyomra és nem tud egyszerre 6 helyen nyaralni stb. Neki is csak 1 élete van, halandó.