Hirmondo
Hirdetés
Hirdetés

Dániel Attila hetedik a fővárosban

Dániel Attila hetedik a fővárosban Sport

Április 7-én negyedik alkalommal rendezték meg az Uniqa Bukarest 10 kilométeres és családi futóversenyt Bukarestben, ahol közel 7000 versenyző tette próbára magát, köztük a sepsiszentgyörgyi Dániel Attila, aki a tízezer méteres távon hetedikként haladt át a célvonalon.

 

A 23 éves háromszéki versenyző tavaly második helyen végzett a nemzetközi erőpróbán, így ezúttal is dobogós reményekkel vágott neki a megmérettetésnek. A duatlon világbajnokságra készülő sportolónak a verseny előtti éjszaka becsípődött egy idegszál a bal vállában, a fájdalom miatt a visszalépés gondolata is megfogalmazódott a fejében, végül mégis rajthoz állt. Ilyen előzmények után a tíz kilométeres távot 33:05 perccel, a hetedik legjobb idővel teljesítette, így nem sikerült ismét dobogóra állnia. A versenyt Iulius Ștefan Gavril nyerte meg, Alexandru Corneschi és Cristian Lutic előtt.

„Nagyon erős mezőny gyűlt össze, több válogatott atléta versenyzett, ezt látva szerettem volna a legjobb öt között végezni, végül ez nem sikerült. Tudom, hogy ennél többre lettem volna képes, ha a körülmények nem nehezítik a dolgom. Ezúttal ennyi volt ebben a versenyben, amely gyakorlatilag egy edzés volt számomra” – mondta Dániel Attila, aki április 14-én az országos duatlon-bajnokságon vesz részt, majd április 27-én a spanyolországi Pontevedrába utazik a duatlon világbajnokságra.

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük