Hirmondo
Hirdetés
Hirdetés

Bronzéremmel vigasztalódik

Bronzéremmel vigasztalódik Sport

A román válogatott tagjaként bronzérmet nyert a budapesti birkózó Európa-bajnokságon a megyeszékhelyi Sepsi-SIC kiválósága, Incze Kriszta. A 26 éves sepsiszentgyörgyi sportoló harmadszor állhatott dobogóra kontinensviadalon. Korábban 2019-ben Bukarestben ezüst-, 2021-ben Varsóban bronzérmet szerzett.

Hirdetés
Hirdetés

Incze Kriszta számára remekül kezdődött a budapesti kontinenstorna, a 65 kg-os kategória csoportkörének nyitányán jó birkózással 4–2-re győzte le a török Asli Tugcut, majd 3–2-vel bizonyult jobbnak a bolgár Szofija Georgijevánál. Az elődöntőben az azeri Elis Manolovával került szembe, akitől egy szoros párharc végén 2–1-re kikapott, és következett a Georgijevával szembeni bronzmérkőzés. Birkózónk másodszor is legyűrte bolgár vetélytársát (4–3), így bronzérem került a nyakába.

„A cél az aranyérem volt, viszont meg kell elégednem a bronzzal. Egyik szemem sír, a másik nevet. Örvendek, hogy sikerült a bronzot megnyernem, de nem vagyok elégedett az eredménnyel. Még sokat kell dolgoznom azért, hogy Európa-bajnok legyek, a jövőben is megteszek minden tőlem telhetőt, hogy sikerüljön” – nyilatkozta Kriszta.

Csapattársa, Cătălina Axente ötödik helyen végzett a 76 kg-os súlycsoportban.

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük