Felhívás!

Biztonságban két keréken

Biztonságban két keréken Sport

A kézdivásárhelyi Kendu Egyesület július végén bonyolította le Bringa Akadémiának nevezett bejárós kerékpáros táborát, amelyen hét fiatal kerékpáros vett részt a 15-21 éves korosztályból.

A hat napon át tartó délutáni programokon több mint 150 kilométert tettek meg a bringások, ugyanakkor különböző versenyeken, szórakoztató tevékenységeken is részt vettek. Oláh Attilától, a Kendu Egyesület vezetőjétől megtudtuk, a tábor célja a fiatalok kerékpáros tudásának elmélyítése, egyben a biztonságos kerékpározás elsajátítása és gyakorlása volt.

A résztvevők a Petőfi Sándor Gimnázium udvarán kialakított speciális akadálypályán gyakorolhattak, de különböző versenyeket is teljesítettek a tábor ideje alatt. Közösen elbicikliztek Fortyogófürdőre, a Perkőre, illetve a lécfalvi Eco Bihor – Covasna hulladékfeldolgozóhoz, ahol megtudták, mi lesz a sorsa az otthonainkból származó hulladéknak. A Zöld Nap Egyesület kincskeresős kerékpáros programot szervezett a bringásoknak, akik a közlekedési szabályok szigorú betartásával találták meg a kincseket. Minden résztvevő értékes ajándékcsomaggal gazdagodott a tábor végén, amely tartalmazott két darab belső gumit a kerékpárokhoz, egy kulacsot, Bringa Akadémia 2 pólót, valamint érmet és diplomát, ugyanakkor hazavittek rengeteg élményt és tapasztalatot.

Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.

Hozzászólások
   • User
    Dátum: 2021. augusztus 16., 18:05
    ÉRTÉKELÉS: 2

    Itt ami röhejes az a rosszindulatú hozzászólások. Tettek valamit ezek a személyek önzetlenül bármit is a fiatalokért? Inkább példát kellene venni Attilától, aki mozgássérültként, időt és energiát nem sajnálva INGYEN foglalkozik a fiatalokkal. Persze inkább belekötünk egy rendezvény nevébe… hát szánalmas. Inkább segítséget nyújtanának a rosszindulatú megjegyzések helyett, talán jobban haladna akkor mindenki.

 • User
  Dátum: 2021. augusztus 17., 23:21
  ÉRTÉKELÉS: 2

  Manapsag bicikliutak nelkul biciklizni oolyan eletveszelyes, mint szelfizni a mozdony tezejen.
  Kiveve Szeentlehleket, mert ott mindenki TÉLEN is az ut kozepen jar.
  Rettenetes sok a baleset!