Hirmondo
Hirdetés
Hirdetés

Elődöntőben Magyarország

Az erdélyi és romániai labdarúgó mérkőzések némelyikén észlelt idegengyűlölő, magyar-gyalázó, ellenséges megnyilvánulások árnyékában különleges – igaz, nem egyedi – eset történt az U17-es leány kézilabda Európa-bajnokság podgoricai (Montenegró) középszakaszának utolsó napján.

Hirdetés
Hirdetés

Az egyik csoportban a magyar válogatott tíz góllal legyőzte a román válogatottat, 4 ponttal a csoport élén állt, csak nagyon nagy különbségű (17-18 gólos!) következő vereség esetén nem juthatott volna elődöntőbe. Utolsó mérkőzését a német válogatottal játszotta. Ez a mérkőzés a korábbi eredmények miatt kapitális fontosságú lett a román válogatottnak, amely a norvégok elleni győzelem esetén is csak akkor juthatott volna tovább, ha Németország nem győz Magyarország ellen.

A román-norvég mérkőzés zárta a középszakaszt, és az előtte játszott magyar-német mérkőzésen a románok akarva-akaratlanul a magyarok lelkes szurkolóivá váltak. A „konspirációs elméletek” alapján bizonyos arányú magyar vereség a románok biztos kiesését jelentette volna, mégpedig a három 4 pontos csapat minitabellájának szabálya, illetve a mínusz 7-es román gólarány miatt.

A magyar csapat nem spekulált, magabiztosan legyőzte a németeket. A román viszont nem tudott élni a magyarok által keltett jó helyzettel, kikapott 28-29-re Norvégiától (döntetlen is elég lett volna!), így a 2. helyhez minitabella alapján kellett dönteni a három 2 pontos csapat versenyében. A gólmatematika a németeknek kedvezett (Németország +3, Románia +2, Norvégia -5).

A két válogatott eredményei a középszakaszban: Magyarország – Románia 27-17, Németország – Norvégia 27-21, Magyarország – Németország 31-24, Románia – Norvégia 28-29.

A ma esti elődöntőben: Magyarország – Dánia, Oroszország – Németország. A döntőt és bronzmérkőzést vasárnap játsszák.

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük