Hirmondo
Hirdetés
Hirdetés

A Sepsi OSK nagy kupanapja

A Sepsi OSK nagy kupanapja Sport

Történelmi nap a mai a Sepsi OSK életében, hiszen a labdarúgóklub két csapata is döntőt játszik a Román-kupában. A sort 15.30-tól az U19-esek indítják, akik az FK Csíkszereda elleni székely derbin igyekeznek diadalmaskodni, majd 20.30-tól a felnőtt csapaton a bizonyítás sora, a Bergodi-legénység Voluntarit kell legyőzze a klub első Román-kupájáért.

Hirdetés
Hirdetés

A Sepsi OSK fennállása második kupadöntőjére készül. Legutóbb a 2019–2020-as idényben jutottak el a fináléig, amikor a FCSB 1–0-ra legyőzte őket. A kupa megnyerése esetén tökéletes idényt zárna az ősszel még bukdácsoló, de az októberi edzőváltás után magára találó szentgyörgyi csapat. A szakmai stáb az alapjátékosokat pihentette az alsóházi rájátszás utolsó fordulójában, nem ok nélkül, ugyanis amennyiben ma este – ebben a szezonban először – legyőzi a kitűnő bajnoki idényt futott Voluntarit, úgy véget ér az idény számukra és készülhetnek az Európa Konferencia-ligára. Amennyiben ez – Isten ments! – mégsem sikerülne, akkor a sepsiszentgyörgyiek május 23-án hazai pályán mérkőznek meg az FC Botosánnyal, majd a párharc győztese május 27-én az Universitatea Craiovával csap össze a Ion Oblemenco Stadionban a Konferencia-ligába jutásért.

Hatalmas érdeklődés övezi a Voluntari elleni kupadöntőt, a fővárosi Rapid giulești-i stadionjában 3000 székely szurkolhatja ki a történelmi sikert. „A klub történelmének legfontosabb eseményén veszünk részt, és a 3000 szurkolóval együtt reméljük, győzelemre tudjuk vezetni a csapatot, és el tudjuk hozni a kupát Sepsiszentgyörgyre, amire nem volt még eddig példa” – nyilatkozta elöljáróban a klub elnöke, Diószegi László.

A Sepsi OSK győzelmét jósolják a fogadóirodák!

A romániai telephelyekkel, üzletlánccal is rendelkező fogadóirodák többsége a Sepsi OSK csapatát véli esélyesebbnek a Román-kupa ma esti döntőjében.

A naponta egyéni és csapatversenyek, különféle belföldi és külföldi mérkőzések eredményeit szinte másodpercnyi pontossággal követő egyik fogadóiroda honlapján így álltak a kedd délutáni nyereményszorzók (odds): Sepsi OSK győzelme 2,10, döntetlen (90 perc játékidő után) 3,10, FC Voluntari győzelme 3,85. Egy másik, szintén népszerű sportfogadási irodánál: Sepsi OSK győzelme 2,32, döntetlen 3,05, FC Voluntari győzelme 3,45. Egy harmadiknál: Sepsi OSK győzelme 2,25, döntetlen 3,10, FC Voluntari győzelme 3,55. A Betano nevű fogadóirodánál arra is lehet tétet rakni, hogy ki nyeri idén a kupát. A kérdés ugyan hasonlít az 1, x, 2 rendszerű tippeléshez, de mégsem ugyanaz, hiszen kiesik a döntetlen, márpedig a hosszabbítás is kétesélyes. Nos, a Betano kedden délután 1,62-es nyereményszorzót ajánlott a Sepsi OSK sikerére, 2,32-est az FC Voluntar csapatéra. Megjegyzendő – és a játszók jól tudják –, a szorzók folyamatosan változhatnak a mérkőzés kezdéséig, majd a mérkőzés alatt is, ha valamelyik csapat egy vagy több gólt lő, vagy pedig a vége felé még 0-0, 1-1 stb. az eredmény. (bl)

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Hozzászólások