Felhívás!

RÖVIDEN

13 éve együtt bringáznak

A kézdivásárhelyi Zöld Nap Egyesület a május elején sikerrel megrendezett családi futónap után vasárnap biciklitúrát szervezett az elmúlt években kialakított Nemere Útján, a gelencei Nádika fürdőhöz. A szervezőktől megtudtuk, hogy a szezonnyitó kerékpártúrán 23 személy vett részt, közülük a legidősebb kerékpározó a 65 éves Móré Péter bácsi volt, aki simán vette a 43 kilométeres távot, a legfiatalabb túrázó pedig a 9 éves Tubák Tóbiás. „Nagy örömmel vettem tudomásul, hogy az elmúlt 13 év alatt a bringatúrán résztvevők száma nem csökkent, mind a mai napig baráti társaságok, családok vesznek részt a Nemere Útján honismereti kerékpárutainkon” – mondta hálásan Ráduly Attila, a Zöld Nap Egyesület elnöke. A következő bringatúrát június 18-án, szombaton szervezik.

A Chelsea kereste a legtöbbet

A labdarúgó Bajnokok Ligája előző kiírásában a végső győztes Chelsea kereste a legtöbb pénzt, míg a Ferencváros a legkevesebbet. A szerdán nyilvánosságra hozott lista szerint az angol klub 120 millió eurónak örülhetett a trófea mellett, ezzel döntős ellenfelét, a Manchester Cityt (119), valamint a két elődöntős csapatot, a Real Madridot és a Paris Saint-Germaint (110) előzte meg a kereseti listán. A 32 együttest számláló főtáblán az utolsó helyre a Ferencváros szorult, amely így is 18,45 millióval gazdagodott annak nyomán, hogy a Barcelonával, a Juventusszal és a Dinamo Kijevvel azonos csoportban szerepelve egy pontot gyűjtött.

A klubok összesen 1,9 milliárd eurón osztoztak, de ez az összeg a jelenlegi és a következő két idényben már kétmilliárd fölé kúszik. A kimutatás kitér a második számú kupasorozatra, az Európa-ligára is, amelynek összdíjazása mindössze 28 százalékát teszi ki a BL-ének, azaz 541 millió euróhoz jutottak a résztvevő klubok. A győztes Villarreal pedig 33,1 millióval gazdagodott.

Kovács is fúj

A Bajnokok Ligája idei döntőjében – a Real Madrid és a Liverpool küzd meg egymással május 28-án Párizsban – a francia Clément Turpin lesz a játékvezető. A Konferencia-liga május 25-ei fináléját, az AS Roma-Feyenoord találkozót a nagykárolyi Kovács István vezeti Tiranában.

Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.