Hirdetés
Hirdetés
Felhívás!

Zsarolás gyanúja miatt hatósági felügyelet alá helyezték George Scripcaru brassói polgármestert

Zsarolás gyanúja miatt hatósági felügyelet alá helyezték George Scripcaru brassói polgármestert Románia

Bűnvádi eljárást indított a korrupcióellenes ügyészség (DNA) Brassó hivatalban lévő polgármestere ellen. George Scripcarut zsarolással gyanúsítják, és óvadék ellenében elrendelt, 60 napos hatósági felügyelet alá helyezték – tájékoztat a DNA pénteki közleménye.

Hirdetés
Hirdetés

Az ügyészek hasonló intézkedést foganatosítottak George Mihai Cornea, a brassói közszállítási vállalat igazgatója ellen is, zsarolásban való bűnrészesség miatt.

A vádhatóság szerint George Scripcaru, aki újabb polgármesteri mandátumért indult a szeptemberi helyhatósági választásokon, augusztus 12-én megfenyegette annak a reklámcégnek az egyik alkalmazottját, amelyik választási hirdetéseket terjesztett a közszállítási vállalat autóbuszain, hogy problémái adódhatnak a cégnek, amennyiben nem hagyja abba a reklámspotok sugárzását.

A reklámcégnek érvényes szerződése volt a közszállítási vállalattal, hogy abban az időszakban választási hirdetéseket sugározhat az autóbuszokban.

Az ügyészek azt állítják, hogy Scripcaru, George Mihai Cornea közreműködésével, nyomást gyakorolt a cég egyik alkalmazottjára, hogy hagyjanak fel a kampánytevékenységgel, és a tulajdonukban lévő óriáskivetítőkön, pozitív hírnek álcázva, népszerűsítsék a polgármester megvalósításait.

A közlemény szerint Scripcaru és Cornea befizette a 75, illetve 30 ezer lejes óvadékot.

(Agerpres)

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük