Hirmondo
Hirdetés
Hirdetés

Voiculescu: a megszorító intézkedések nem szigorúbbak a más országokban alkalmazottaknál

Voiculescu: a megszorító intézkedések nem szigorúbbak a más országokban alkalmazottaknál Románia

A Romániában elfogadott megszorító intézkedések nem szigorúbbak a más országokban alkalmazottaknál, ellenkezőleg, talán valamivel enyhébbek is – jelentette ki kedden az egészségügyi miniszter.

Hirdetés
Hirdetés

Vlad Voiculescu keddi sajtóértekezletén azt mondta: ezt a körülményt is figyelembe kellene venni, amikor azt mondjuk, hogy „olyan országot akarunk, mint kint”, és hozzátette: a megszorító intézkedésekre feltétlenül szükség van, mert „még nem találták fel azt a csodaszert”, amitől a járvány „egy csapásra eltűnik”.

A tárcavezető meggyőződését fejezte ki, hogy az egyetlen megoldás a védőoltás.

„Az egyetlen esélyünk az oltás, és időt kell szakítanunk az oltásra (…). Mindannyiunknak védenünk kell magunkat” – mondta Voiculescu.

Túl messzire jutott az erőszak és agresszivitás

Túl messzire jutott az orvosokkal és a kórházi személyzettel szembeni erőszak és agresszivitás – jelentette ki az egészségügyi miniszter.

Vlad Voiculescu rámutatott, megérti a korlátozások ellen tüntetőket, azt azonban elfogadhatatlannak tartja, hogy az emberek erőszakosan, agresszíven lépjenek fel az orvosokkal, a kórházak személyzetével szemben, ezen a téren „túl messzire mentek” – véli.

Meglátása szerint az, ami néhány kórháznál történt a keddre virradó éjszaka, „még háborús időkben is elfogadhatatlan”.

„Senki nem érhet hozzá az orvosokhoz, az ápolókhoz, az asszisztensekhez. Azok, akik a kórházak elé vonultak az éjszaka Bákóban, Galacon és más helyeken, nagyot tévedtek. Ezekben a kórházakban embertársaikat kezelik, az intenzív osztályokon az életükért küzdenek a betegek, és sok esetben a kórházak udvarán ott vannak a hozzátartozóik, jó hírekre várva. Ők semmiképpen sem akarják azt látni, hogy azokat, akiknek arra kellene koncentrálniuk, hogy segítsék, megmentsék szeretteiket, olyan vádakkal illetik, amelyeknek semmi közük sincs a valósághoz” – fogalmazott a miniszter.

(Agepres)

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Hozzászólások