Felhívás!

Visszakozott az oktatási miniszter az elsősök buktatása kapcsán

Visszakozott az oktatási miniszter az elsősök buktatása kapcsán Románia

Félreértették a szavait, ugyanis soha nem állította azt, hogy szorgalmazza az előkészítős és elsős kisdiákok évismétlőre buktatását, ha gyengén teljesítenek – jelentette ki hétfőn az oktatási miniszter.

Ecaterina Andronescu elmondta, csupán azt a kérdést fogalmazta meg: miként lehetséges, hogy a nyolcadik osztályig eljutó diákok némelyike nem kap átmenő jegyet több tantárgyból? „Talán azért, mert hagytuk, hogy úgy jussanak el a nyolcadikig, hogy közben nem tanítottuk meg semmire őket?” – idézte fel a miniszter.

Andronescu szerint ezt a kérdését értelmezte úgy a sajtó, hogy bevezetné a kisdiákok évismétlőre buktatásának lehetőségét. A tárcavezető a HotNews-nak elmondta, több elképzelése is van arra, hogyan lehetne felszámolni a funkcionális analfabetizmust, és ezeket belefoglalja majd az új tanügyi törvény készülő tervezetébe.

A nulladikos és első osztályos gyerekek évismétlőre buktatását a 2014/5115-es miniszteri rendelet tiltja. E szerint a gyengén teljesítő diákoknak a következő tanévben kell bepótolniuk a hiányosságaikat.

(Maszol/Hotnews)

Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.

Hozzászólások
 • User
  Dátum: 2019. január 22., 12:49
  ÉRTÉKELÉS: 4

  Buktatni kell! Ha 0-4 osztályban nem tanul meg írni olvasni az szomorú, de még szomorúbb ha engedik 5.osztályba, majd így tovább és 12.ben “éreccccséégizni” akar de hogyan?! Sikerélménye semmi az életben, a többi kineveti, nagyleány és nagylegény csak a szorakozó helyeken tud lenni, mindezt iskola időben is gyakran gyakorolja, mert megtanulta, h neki mindent szabad úgy is átengedik!

 • User
  Dátum: 2019. január 22., 13:18
  ÉRTÉKELÉS: 3

  Persze! Katica is meg a tobbiek , halomra daraljak a hulyesegeiket , utana meg a sajtosok azok akik nem ertelmezik helyesen a mondottakat. Mostanaban ez a legnepszerubb kibuvo agyament nyilatkozataik alol. Volt meg ra pelda, ugye?

 • User
  Dátum: 2019. január 22., 18:08
  ÉRTÉKELÉS: 0

  Lehet, hogy rosszindulatnak tűnik, de az a gyermek, aki egyáltalán nem tanul meg írni és olvasni első osztály végére, ha osztályt ismétel, kap még egy esélyt, hogy újra elsős legyen, mindent újra halljon, lásson, és így megtanulja. Hátha második alkalommal sikerül. Főleg annak nehéz, aki nem járt rendszeresen óvodába. Ha elsőben lemarad, mindig hátrányban lesz, mert a többi osztály nem a betűtanításról szól.