Hirmondo
Hirdetés
Hirdetés

Vela: az egészségügyi rendszerre is fordíthatják a bírságokból befolyó pénzt

Vela: az egészségügyi rendszerre is fordíthatják a bírságokból befolyó pénzt Románia

Az egészségügyi rendszerre is fordíthatják a katonai rendeletek előírásainak be nem tartása miatt kirótt bírságokból befolyó összegeket – nyilatkozta szerda este a belügyminiszter.

Hirdetés
Hirdetés

Marcel Vela szerint a szükségállapot kihirdetése óta 290.000 ilyen bírságot róttak ki országszerte, összesen 570 millió lej értékben.

„Beszéltem a miniszterelnökkel és megtaláljuk a megfelelő keretet arra, hogy ezt a pénzt a sebezhető csoportokra és az egészségügyi rendszerre fordítsuk” – fogalmazott. A tárcavezető ugyanakkor nyomatékosította, hogy a bírságokból befolyó pénz „nem a minisztériumhoz vagy a kormányhoz”, hanem a helyi hatóságokhoz kerül, nekik kell majd a közegészségügyi rendszer felé irányítaniuk azt.

Április elején a kormány egy sürgősségi rendelettel jelentősen növelte a katonai rendeletekbe foglaltak be nem tartásáért járó bírságokat. Az új szabályozás szerint a büntetések minimális összege az eddigi 100 lejről 2000 lejre nőtt, a bírság felső határa pedig 5000 lejről 20.000 lejre emelkedett. Jogi személyek esetében 10.000 lejtől 70.000 lejig terjedő büntetés szabható ki a kijárási korlátozások be nem tartásáért.

A jogszabály értelmében ugyanakkor a bírság 15 napon belül való kifizetése esetén felére csökken a befizetendő összeg.

(Agerpres)

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Hozzászólások
  • User
    Dátum: 2020. május 2., 19:29
    ÉRTÉKELÉS: 4

    da pentru drone !!!..ca in caransebes!!…urmarirea populatiei este intr-adevar un act de sanatate!!!..lucrati baieti..lucrati..mai aveti putin si ajungeti la 1 miliard de euro!!!…nu ne mai trebuie fonduri de la UE..!!!..ii belim pe rumani!!..da-i in plua mea ca au bani..!!!..deja ati depasit 150 de milioane de euro..si mai sunt 15 zile..daca nu se aduna miliardul..lungim izolarea…