Felhívás!

Véget vetne a rendőrség a vezetés közbeni mobilozásnak

Véget vetne a rendőrség a vezetés közbeni mobilozásnak Románia

Elveszíti a jogosítványát az a sofőr, aki vezetés közben mobiltelefont tart a kezében. Ezt a szigorítást a belügyminisztérium honlapján pénteken közvitára bocsátott KRESZ-módosítási tervezete tartalmazza.

A jelenlegi törvény ennél jóval megengedőbb, csak a telefonbeszélgetés vezetés közbeni lebonyolítását bünteti, ha ez nem kihangosítón keresztül vagy hands free eszközökkel történik.

A KRESZ tervezett módosítása szerint 9 és 20 közötti büntetőponttal és jogosítványa 30 napos felfüggesztésével sújtják azt a sofőrt, aki telefon vagy bármilyen más, sms-ezésre, fotózásra, filmezésre alkalmas mobil eszköz (például tablet) van a kezében. A szankció kiterjed a kerékpárosokra is.

A belügyminisztérium azzal indokolja a szigorítást, hogy a mobil eszközök kézben tartása vezetés közben fokozottan növeli a balesetveszélyt.

(Maszol/Hotnews)

Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.

Hozzászólások
  • User
    Dátum: 2019. január 11., 16:00
    ÉRTÉKELÉS: 1

    Szín igaz,de azért ne essünk túlzásokba! Telefonnal a kézben még, még uton tartjuk az autót, de amikor 1 mini szoknyás tündér szandált csatol a járdán na az az igazi🤣A hülyeséget félre téve a gödrök, a korlátok hiánya, a sáros, jeges utak, a helytelenül kirakott forgalmi táblák,a sok villogó reklámtábla, a gyorshajtók, a csigatempóval balfaszkodók,jobbkormányos bulgár vasak, több embert öltek mint a teló!