Felhívás!

Véget kell vetni a tüntetéseknek!

„Azoknak kell megoldást keresniük és találniuk, akik előidézték a problémákat. A gondok abból származtak, hogy a kormány megpróbált az igazságüggyel kapcsolatos törvényeken változtatni. Ezt az eljárást egyértelműen támogatta a PSD, tehát természetes, hogy a PSD-nek kell megoldásokat találnia” – magyarázta kedden Klaus Johannis államfő a Cotroceni-palotában.

Véleménye szerint azért folytatódnak a tüntetések, mert az emberek elégedetlenek, „elvesztették a kormányba vetett bizalmukat, a PSD-be vetett bizalmukat, és ezt nagyon világosan kimondják a téren, akinek van füle, az hallja meg” – tette hozzá. A Cotroceni-palotánál szervezett tüntetésekkel kapcsolatban az államelnök annyit mondott, hogy az embereknek jogukban áll tüntetni.

„Minden bizonnyal az államelnöki jogkörön belül maradtam, közvetítőnek lenni azonban nem csak annyi jelent, hogy emberekkel beszélgetek és elfogadok minden véleményt. Mediátornak lenni azt is jelenti, hogy amikor valaki rossz lépést tesz, arra is felhívom a figyelmét” – mutatott rá Johannis. Szintén kedden beszélt arról, hogy aggódik az idei költségvetés miatt. „Úgy tartottam korrektnek, hogy megismerjem a kormány álláspontját, mielőtt döntést hoznék a törvény kihirdetéséről vagy a parlamenthez való visszaküldéséről. Az első benyomásom a költségvetésről, hogy problémás és kockázatos. Véleményem szerint túlbecsült bevételeket vetít elő, másrészt a tervezett kiadások is nagyon magasak. Reális veszélye van annak, hogy túllépjük a 3%-os hiányküszöböt. (…) Aggódom” – mondta a Sorin Grindeanu kormányfővel és Viorel Ștefan pénzügyminiszterrel folytatott megbeszélést követően.

Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.