Hirmondo
Hirdetés
Hirdetés

Üres vakcinás üvegcsékből készítettek karácsonyfát, 90 ezer lejes büntetést kaptak

Üres vakcinás üvegcsékből készítettek karácsonyfát, 90 ezer lejes büntetést kaptak Románia

A Környezetvédelmi Őrség ellenőrei 90 ezer lejre büntették a bukaresti Gyermekpalotában (Palatul Copiilor) található oltóközpont vezetőjét, aki engedélyezte az oltóanyagos üvegcsékből álló karácsonyfa felállítását, valamint a központból származó orvosi hulladék elszállításával megbízott céget.

Hirdetés
Hirdetés

A Gyermekpalotában található oltóközpontot márciusban nyitotta meg Bukarest negyedik kerületének önkormányzata, és szerepelt a Bukarestben októberben megrendezett oltási maraton központjainak listáján is.

A környezetőrök bejelentésre szálltak ki a helyszínre, és a tapasztalt rendellenességek miatt három, összesen 90 ezer lej értékű bírságot róttak ki – közölte Marioara Gătej, az Országos Környezetvédelmi Őrség (GNM) főbiztosa.

Ezen túlmenően a szállítmányozó céget is értesítették, hogy függessze fel tevékenységét mindaddig, amíg az egészségügyi hulladék elszállításával kapcsolatban feltárt problémák nem kerülnek orvoslásra.

A 19 ezer darab üvegcséből készült fa felépítése több száz munkaórát vett igénybe – írták néhány napja a Ro Vaccinare Facebook-oldalon.

„Ez egy másfajta, egészség- és életbarát fa, amihez több mint 19.000 adag COVID-19 vakcinát használtak fel. A „fa” 3 méter magas, 2,2 méterszéles, Pfizer és Moderna üvegcsékből készült. Az ajándékdobozok és a kis házikó Johnson&Johnson dózisokból épült” – áll a Ro Vaccinare által közzétett bejegyzésben.

„A szóban forgó szerkezeteket lebontottuk, és gondoskodtunk arról, hogy a nem veszélyes egészségügyi hulladéknak minősülő, használt üvegcséket a törvény által előírtaknak megfelelően egy erre szakosodott céghez szállítsák megsemmisítésre” – mondta Marioara Gătej.

(Digi24)

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük