Felhívás!

Újabb liberális botlasztás

A Nemzeti Liberális Párt (PNL) nem ért egyet azzal, hogy a közeljövőben jelentősen emelkedjen a munkanélküli segély és még néhány szociális juttatás, illetve a szférához kapcsolódó munkabér.

A törvénytervezetet a Szociáldemokrata Párt (PSD) kezdeményezésére már megszavazta a parlament, de a PNL óvást nyújtott be az Alkotmánybírósághoz. A munkaügyi miniszter kijelentette, nem a munkanélküli segélyek havi összegeit kell növelni, hanem munkahelyeket kell teremteni, és az állásukat elvesztő embereknek átképzési, majd újbóli munkavállalási lehetőségeket kell kínálni.

Az Országos Szakszervezeti Tömb (BNS) támogatja a szociáldemokraták szándékát, sőt, Dumitru Costin elnök kijelentette, a legkisebb munkanélküli segély összegének is el kell érnie a minimálbér 50 százalékát. A munkanélküli segély és egyéb szociális juttatás havi összegének növelése csak úgy lehetséges, ha módosítják, illetve növelik az INS névbetűkkel jelzett szociális referencia-értékszámot. A liberálisok óvását a hónap vége felé tárgyalja a taláros testület.

(bl)

Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.