Felhívás!

Új nyugdíjtörvény: emelkedik a nyugdíjpont értéke

Új nyugdíjtörvény: emelkedik a nyugdíjpont értéke Románia

A nyugdíjtörvény szerepel a kormány e heti ülésének napirendjén – jelentette be kedden a szenátusban Eugen Teodorovici pénzügyminiszter.

“A pénzügyminisztérium jóváhagyta a nyugdíjtörvény tervezetet. Elég nagy, jelentős hatása lesz a költségvetésre. (…) De, ahogy a PSD minden alkalommal ígéretet tett és úgy azt be is váltotta, úgy végül ez a törvény is életbe fog lépni.

A nyugdíjpont értéke 2019-től kezd emelkedni. Becsléseink szerint ez, a jövő esztendőben, mintegy 700 millió lejes plusz terhet jelent majd a költségvetésnek. Az utolsó láttamozást az igazságügyi minisztériumnak kell megadnia” – közölte Teodorovici.

A G4media információi szerint ha a törvény életbe lép, 2022-re kétszer akkora összeget kell a nyugdíjakra fordítani, mint most. Jelen pillanatban a nyugdíjakra 61,5 milliárd lej megy el. A nyugdíjpont értéke 2019. szeptember elsejétől 1.265, 2020-ban 1.775, 2021-ben pedig 1.875 lej lenne. Az alkalmazottak után fizetett nyugdíjhozzájárulás közel sem fedezi a nyugdíjakra fordított kiadásokat, a kormánynak havonta hatalmas összeggel kell fedeznie a hiányt.

(Agerpres, Maszol)

Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.

Hozzászólások
  • User
    Dátum: 2019. június 7., 22:43
    ÉRTÉKELÉS: 5

    Nagyon kicsi a nyugdíj nem tudunk meg élni belőle a Parlamentben a nagy fizetésből meg tudnak e élni . Nekünk még kenyere sem jut 40 év után 757 lejt kapok de nem csak én . több ezer kis nyugdíjas szenved éve sajnos .vanak sokan akik azt sem tudják hogy néz ki egy munkagép és több nyugdíjat kap mint aki le dolgozót 40 évet és meg a nyugdíja meleg feketén dolgozik hol őt az igazság !!!