Felhívás!

Turcan: ha a PNL-n belül szakadékot hozunk létre, azt kockáztatjuk, hogy a PSD sorsára jutunk

Turcan: ha a PNL-n belül szakadékot hozunk létre, azt kockáztatjuk, hogy a PSD sorsára jutunk Románia

Raluca Turcan, a Nemzeti Liberális Párt első alelnöke úgy nyilatkozott szombaton Besztercén, hogy a párt belső tisztújítási kampánya egy élet-halál küzdelemre hasonlít, és ha a párton belül szakadék támad, arra a sorsra juthat, mint a Szociáldemokrata Párt, amely saját kormányát buktatta meg.

“Miben van részünk jelenleg a PNL-ben? Egy majdnem élet-halál küzdelemben, én már nem ismerek rá a PNL-ben uralkodó hangulatra. Súlyos dolgokat mondunk egymásnak, megkérdőjelezzük a saját eredményeinket. (…) Kérem: ne tegyék tönkre, amit felépítettünk, kár lenne csúfot űzni a munkánkból” – mondta a PNL Beszterce-Naszód megyei szervezetének tisztújító gyűlésén Turcan.

Hozzátette, a belső harcok akadályozzák a kormányt munkájában, ugyanakkor a PNL parlamenti erejét is gyengítik.

“Gondoljanak arra, hogy a parlamenti többség törékeny. Ha mi most a PNL-n belül szakadékot hozunk létre, Isten ments, de azt kockáztatjuk, hogy a PSD sorsára jutunk, amely a saját kormányát buktatta meg. Ha ez megtörténik, soha senki nem fogja megbocsátani nekünk” – figyelmeztette a résztvevőket a párt első alelnöke.

Raluca Turcan arra kérte kollégáit, hogy a szeptember 25-én esedékes országos tisztújító gyűlésen a PNL ne tűnjön egy “megtépázott, térdre kényszerített pártnak, ami nagy örömére szolgálna a PSD-nek”, hanem egy haladó alakulatnak, amely elhivatottan valósítja meg a kormányprogramban vállalt reformokat.

(Agerpres)

Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.

Hozzászólások