Hirdetés
Hirdetés

Tüntetést szervez október másodikára az AUR

Tüntetést szervez október másodikára az AUR Románia

Nagyszabású tüntetést tervez a Románok Egyesüléséért Szövetség (AUR) – jelentette be George Simion pártelnök.

A tüntetés október 2-án lesz a fővárosban. Az Egyetem (Universităţii) téren kezdődik 14 órakor, majd a tervek szerint a tüntetők átvonulnak a Victoriei térre, a kormánypalota elé, ahol felelősségre vonják a kormányt azokért a szociális problémákért, amelyekkel a román állampolgárok küzdenek.

Simion azt mondta, nem az AUR tüntetéseként hirdetik meg az akciót, hanem “minden román kiáltásaként”, amelyre más politikai pártokat, civil szervezeteket és közéleti szereplőket is meghívtak. Elégedetlenségük oka az energiaár-növekedés, amely általános drágulást eredményezett, a bankközi hitelkamatlábak (ROBOR) és ennek következtében a banki törlesztőrészletek emelkedése.

“Ha szükséges, ottmaradunk hétfőn, kedden is, sőt, egész hónapban, mindaddig, amíg a kormány magyarázatot ad arra, miért nem tér vissza a szabályozott energiapiachoz, miért nem lépett közbe a banki törlesztőrészletek és a ROBOR ügyében, amelyek túlságosan megugrottak, és amíg nem kezd párbeszédbe minden társadalmi partnerrel” – mondta.

Hozzátette, nem kell a 2018. augusztus 10-ei, erőszakba torkolló tüntetéshez hasonlótól tartani, de addig nem szándékoznak elhagyni a teret, amíg “nem történik valami”. A tüntetéssorozat egész októberre kiterjedhet, és célja az előrehozott parlamenti választások kiírása.

“Már most bejelentem, hogy október a nagy kormányellenes tüntetések hónapja lesz” – fogalmazott Simion.

(forrás: Agerpres, fotó: George Simion/Facebook)

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük