Felhívás!

Tüntetést szervez az EUROPOL rendőrszakszervezet

Tüntetést szervez az EUROPOL rendőrszakszervezet Románia

A belügyminisztérium székháza előtt készülnek tüntetni csütörtökön az EUROPOL rendőrszakszervezet tagjai, tiltakozásképpen, mivel a kormány nem alkalmazza esetükben a bértörvényt – közölte a szervezet.

“A rendőrök nem magasabb fizetést akarnak, hanem csak a 2017-es bértörvényben előírt bérjogosultságok kifizetését. A rendőrök 2007 óta nem kaptak fizetésemelést. Szerencsénk van, hogy megemelték a minimálbért, különben még mindig 1100 lejes fizetésünk lenne, mint 2013-ban. Kérünk minden rendőrt, akár szakszervezeti tag, akár nem, hogy aktívan vegyen részt az általunk előkészített tiltakozásban, amely az utolsó figyelmeztetés a tevékenység blokkolása előtt” – olvasható az EUROPOL felhívásában.

A szakszervezet képviselői azt írják, nem hajlandók többé eltűrni, hogy a kormány gúnyt űzzön belőlük, és zsoldosokként használja őket a Covid-világjárvány miatti tiltások betartatásában.

“Nem tűrjük el többé, hogy a kormányt gúnyt űzzön belőlünk. Nem tűrjük el többé, hogy a ‘Covid’ nevében alkalmazott tiltások zsoldosaiként használjanak minket. Nem vagyunk hajlandók többé olyan feladatokat teljesíteni, amelyek nem szerepelnek a munkaköri leírásunkban. Nem leszünk többé az állami szektor balekjei, míg a közszféra más kategóriáinál már teljes egészében alkalmazzák a bértörvényt” – írják a tiltakozó rendőrök.

(Agerpres)

Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.