Hirdetés
Hirdetés
Felhívás!

Tudose: Virgil Popescu energiaügyi minisztert le kellett volna váltani

Tudose: Virgil Popescu energiaügyi minisztert le kellett volna váltani Románia

A Szociáldemokrata Párt (PSD) alelnöke, Mihai Tudose szerint Virgil Popescu miniszter tehető felelőssé az energiaágazatban tapasztalható káoszért, ezért a kormányfőnek már menesztenie kellett volna.

Hirdetés
Hirdetés

A PSD-s politikus egy konstancai sajtótájékoztatón beszélt erről, amikor megkérdezték tőle, képesnek tartja-e Virgil Popescut az igen nehéznek ígérkező téli energiahelyzet kezelésére.

“Én tartom magam ahhoz a véleményemhez, hogy elsősorban ő tehető felelőssé a jelenlegi káoszért” – fogalmazott Tudose. Hozzátette, Virgil Popescunak volt egy elképzelése az energiaproblémák rendezését illetően, ezt gyakorlatba is ültette, de nem hozta meg a várt eredményt.

Rámutatott, a kormánytagok menesztése a miniszterelnök hatáskörébe tartozik, meglátása szerint azonban az energiaügyi minisztert már le kellett volna váltani.

Erre reagálva a Nemzeti Liberális Párt (PNL) sajtószóvivője, Ionuţ Stroe azt nyilatkozta, “hozzászoktak” már ahhoz, hogy Mihai Tudose Virgil Popescu menesztését követeli. Ugyanakkor emlékeztetett, “a kormánykoalíciót alkotó valamennyi párt által ismert eljárás szerint” a miniszterelnök értékeli ki a tárcavezetők tevékenységét, és ha indokoltnak tartja egy miniszter leváltását, az erre vonatkozó javaslatot megtárgyalják a koalícióban, így születik végső döntés.

“Nincs semmiféle probléma a kormánykoalícóban” – szögezte le Stroe.

(Agerpres)

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.