Felhívás!

Transparency International: Románia a negyedik legkorruptabb az EU-ban

Transparency International: Románia a negyedik legkorruptabb az EU-ban Románia

Közzétette kedden a Transparency International éves jelentését, amely 180 országban vizsgálja a közszféra korrupciójának érzékelt szintjét.

A friss jelentésből az derül ki, hogy Románia 2018-ban a 28 EU-tagállam közül a korrupció csökkenő értéke alapján 47 ponttal a 25. helyen áll – ami enyhe javulást jelent a tavalyi 26. helyhez képest. Az érzékelt korrupció skálája 0-tól 100-ig terjed, ahol 0 a legmagasabb szintű korrupciónak felel meg. Románia globálisan a 61. helyen áll a maga 47 pontjával.

Az EU-tagállamok közül Romániánál már csak Magyarország (46 pont), Görögország (45 pont) és Bulgária (42 pont) számít korruptabb országnak.

 

A jelentés szerint az EU legkevésbé korrupt tagállamai Dánia (88 ponttal a világ legkevésbé korrupt állama), Finnország és Svédország (85 pont). A világ legkorruptabb országának Szomália számít (10 pont). Románia 2017-ben a 26. helyet foglalta el az Európai Unió országai közül a Korrupció Érzékelési Index rangsorában. Románia után akkor csak Magyarország és Bulgária állt.

(Transindex/Mediafax)

Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.

Hozzászólások
  • User
    Dátum: 2019. január 30., 8:25
    ÉRTÉKELÉS: 14

    Nahat ! Es az U.S.A. az nem korrupt. Pedig ha jobban megvizsgalnak a dolgokat,o volna a “corruption” atyja ! Vajon ezeket a “nagyon korrupt” orszagokat ki tanitotta meg a “corruption-ra” ?!